Cibuti’de 400 Öğrenciye Okul Malzemesi Desteği

Cibuti’de 400 Öğrenciye Okul Malzemesi Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cibuti'nin kırsal bölgelerinden olan Arta vilayetinde Eğitimi Destekleme Projesi kapsamında 400 öğrenciye...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cibuti'nin kırsal bölgelerinden olan Arta vilayetinde Eğitimi Destekleme Projesi kapsamında 400 öğrenciye okul malzemesi desteğinde bulundu.

Cibuti Sosyal Kalkınma Ajansı (ADDS) iş birliğinde, Cibuti'nin kırsal ve yoksul bölgelerinden olan Arta vilayetine bağlı Hilbaley, Omar Jagaac ve PK 51 köylerinde TİKA tarafından eğitim-öğretim faaliyetlerini desteklemek üzere bölgede bulunan 400 ilkokul öğrencisine okul malzemesi desteği sunuldu.

Arta Valiliği, Cibuti Sosyal Kalkınma Ajansı ve TİKA tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu tespit edilen bölgelerde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere okul malzemelerinden oluşan 400 adet öğrenci seti bölgede bulunan öğrencilerin katılımlarıyla düzenlenen törende teslim edildi. Teslim töreni başta bölge halkı ve öğrencilerin yoğun katılımı olmak üzere, Arta Valiliği yetkilileri, bölge milletvekilleri, Cibuti Sosyal Kalkınma Ajansı, Cibuti Milli Eğitim Bakanlığı bölge temsilcileri, TİKA yetkilileri ve T.C Cibuti Büyükelçsi Sadi Altınok'un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Teslim töreninde konuşan Cibuti Arta Valiliği yetkilileri, kardeş ve dost ülke olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, Cibuti Cumhuriyeti'ne yönelik sağlamış olduğu destek ve katkılarından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, TİKA tarafından dağıtılan 400 adet öğrenci setinin bölge öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamada çok önemli olduğunu, TİKA sayesinde bölgede bulunan yoksul ve yetim öğrencilerin yeni eğitim yılına daha mutlu, istekli ve eksiksiz bir şekilde gireceklerini ifade ettiler.

Cibuti’de 400 Öğrenciye Okul Malzemesi Desteği

Cibuti’de 400 Öğrenciye Okul Malzemesi Desteği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.