Türk Eximbank Bankalar Konsorsiyumundan 550 Milyon Dolar Kredi Sağladı

Türk Eximbank Bankalar Konsorsiyumundan 550 Milyon Dolar Kredi Sağladı
Türk Eximbank, uluslararası bankalar konsorsiyumundan 10 yıl vadeli 140 milyon dolar ve 348 milyon euro olmak üzere toplam 550 milyon dolar tutarında fon sağladı.

Türk Eximbank, uluslararası bankalar konsorsiyumundan 10 yıl vadeli 140 milyon dolar ve 348 milyon euro olmak üzere toplam 550 milyon dolar tutarında fon sağladı.

Türk Eximbank, 28 Haziran'da imzalanan anlaşma ile Dünya Bankası kuruluşu olan Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) garantisi altında, Standard Chartered Bank ve BNP Paribas liderliğinde ING Bank, Société Générale, Citibank N.A. ve Mitsubishi UFJ Bank'tan oluşan bir uluslararası bankalar konsorsiyumundan 10 yıl vadeli 140 milyon dolar ve 348 milyon euro olmak üzere toplam 550 milyon dolar tutarında fon sağladı.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, söz konusu fonun MIGA garantisi sayesinde benzeri vadede bir eurobond ihracına göre çok daha uygun maliyetle sağlandığını ve bu yeni borçlanma ile birlikte Türk Eximbank'ın MIGA garantili borç stokunun 1,7 milyar dolara ulaştığını belirterek, "İhracatımızın orta/uzun vadeli finansmanına verilen desteğin arttırılmasına yönelik olarak Türk Eximbank, uluslararası para ve sermaye piyasaları kaynak imkânlarını değerlendirme çabasına 2018 yılının ikinci yarısında da devam etmeyi planlamaktadır" dedi.

Genel Müdür Yıldırım, Türk Eximbank'ın uluslararası piyasalardan sağladığı fonları artırmak amacıyla son 1 yıllık dönemde Körfez Bölgesi, Japonya, ABD, Hong Kong, Taipei ve Frankfurt, Zürih, Amsterdam'da tanınmış finansal kuruluşlar ile önde gelen varlık yönetim, emeklilik fonları ve sigorta şirketleri ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Aynı zamanda önümüzde ki hafta Eximbank bünyesinde, yatırımcı ve kreditör ilişkilerinin geliştirilmesi anlayışı doğrultusunda, Genel Müdür Adnan Yıldırım başkanlığında bir heyet Avrupa kıtasının diğer önemli finans merkezlerinde de "road-show" gerçekleştireceklerini belirtti.

MIGA garantili bu yeni borçlanma kapsamında, ihracatçılara 10 yıla varan vade ile kullandırılacak, enerji tasarrufuna yönelik iklim değişikliği harcamaları da dâhil olmak üzere, işletme sermayesi ve yatırım harcamalarının finansmanına yönelik yeni bir kredi penceresi daha açıldığını vurgulayan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, son haftalarda kullandırılmaya başlanan 5 yıl vadeli işletme sermayesi kredilerine ilave olarak açılan bu ikinci pencere kapsamında ihracatçılarımıza kredi kullandırımının Temmuz ayında başlayacağını bildirdi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, söz konusu imkân ile azami 10 yıl vadeli bir seçeneğin Euribor+ yüzde 4,00 faiz oranı üzerinden ihracatçı şirketlerin hizmetine sunulacağını, sağlanan kaynağın asgari 50 milyon dolar tutarındaki kısmının ise ihracatçılarımıza içinde enerji tasarrufu sağlayan harcamalarının da olduğu projelerde Euribor+ yüzde 3,75 faiz oranı üzerinden kullandırılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.