Müezzinoğlu: Bu Sistemde Bir Sorun Var

Müezzinoğlu: Bu Sistemde Bir Sorun Var
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İki tane başlı bir yapı var. Yüzde 52 ile gelmiş bir Cumhurbaşkanı, yüzde 49.5'la gelen bir AK Parti. Allah'tan...
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İki tane başlı bir yapı var. Yüzde 52 ile gelmiş bir Cumhurbaşkanı, yüzde 49.5'la gelen bir AK Parti. Allah'tan her iki yapı da aynı yapının kişileri veya unsurları. Dolayısıyla bu sistemde bir sorun var. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, katıldığı NTV canlı yayınında soruları cevaplandırdı. AK Partili Müezzinoğlu, başkanlık sistemine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"2014 10 Ağustos'unda cumhur, başkanını seçti. Şimdi sistemde cumhurun yani 78 milyonun veya 55 milyon seçmenin iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanı yüzde 52'lik bir oy oranıyla diğer taraftan da sistemin diğer bir dinamiği yine milletin seçtiği bir siyasi parti iktidar ve onun genel başkanı. Bu sistemin sağlıklı yürümesi mümkün değil. Millete hizmet etmesi de mümkün değil. Milletin heyecanların hedeflerinin ve AK Parti olarak 2023 hedeflerine yürümemiz de iki başlı bir yapıyla götürebilmemiz mümkün değil.

O zaman diyoruz ki bu sistemi çözmek lazım. Sonuçlar millete bede ödetiyor. AK Parti'ye de ödetiyor tabi. Ama önce millete bedel ödetiyor. Bakın 1 Kasım seçimlerinden çıkalı 6 ay oluyor. Millet hizmet bekliyor, icraat bekliyor, icraatları hızla yapan bir iktidar bekliyor ama Cumhurbaşkanı da bu icraatların dinamik gitmesini istiyor. Ama iki tane başlı bir yapı var. Yüzde 52 ile gelmiş bir Cumhurbaşkanı, yüzde 49.5'la gelen bir AK Parti Allahtan her iki yapı da aynı yapının kişileri veya unsurları. Dolayısıyla bu sistemde bir sorun var. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. En doğru olan millet nasıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını seçiyorsa, 5 yıl süresince yaptığı hizmetleri değerlendiriyorsa 5 yıl sonra yeniden huzuruna gittiğinde yeniden seçip seçmeyeceğine karar veriyorsa onun ayrı bir meclisi varsa meclisin de ayrı yetkileri varsa evet Türkiye başkanını da seçsin, başkanla birlikte oluşan parlamento da yetkilerini kullansın ve Türkiye hızla 2023 hedeflerine muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe yürüyelim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.