Muharrem İnce'den önemli açıklamalar

Muharrem İnce'den önemli açıklamalar
Muharrem İnce, “CHP’den ayrılırken de dilekçeyle ayrılınmaz. Ayrılsam bile, CHP’yi yıkmak için değil, kurtarmak için ayrılırım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılarak yeni bir parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, Holiday Inn Oteli'nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. İki kısımdan oluşan açıklamasının ardından basın mensuplarından soru almayan İnce, gazetecilerin tepkisiyle karşılaştı.

Son zamanlarda hakkında çıkan haberleri yakından takip ettiğini söyleyen İnce, “Herkes konuştu. Bilen de bilmeyen konuştu. Bu süreçte bir tek Muharrem İnce konuşmadı. Şimdi Muharrem İnce konuşacak” diyerek, 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde Sivas'ta başlatacakları ‘Bin Günde Memleket Hareketi'ni açıkladı.

“AK Parti çökerken ne yazık ki; CHP bir seçenek, bir alternatif, kurtarıcı rolü görmüyor”
CHP'nin 2018 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan ve seçimler kaybeden İnce cephesinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. CHP'den ayrılıp parti kuracağı iddiaları hakkında İnce, Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal kuvvetleri altında olan İstanbul'u kurtarmak için, İstanbul'dan ayrılarak Ankara'ya gelmesinden örnek verdi. İnce, “Siyasi partilerin işleyişinde demokrasi kalmamıştır. Bu kötü gidişattan CHP'de nasibini almıştır. CHP tarihinde ilk kez; Meclis Grup Başkan Vekilleri seçimle göreve gelmiyor. Kaldırıldı. Genel Başkan onları atıyor. CHP ile özdeşleşmiş olan ön seçim artık yok. Kurultayda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. 1950-1960 yılları arasında CHP çok kötü günler yaşamış ve iktidarı devretmiştir. Bu 10 yılda 7 kurultay yapıldı. İlerlemiş yaşına rağmen o günlerde Genel Başkanımız İsmet İnönü, o kurultayları saatlerce, günlerce, haftalarca izlemiştir. Bugün kurultayda CHP Genel Başkanı, 1 konuşmacıyı dahi dinlememiştir. Kendi konuşup, çekip gitmiştir. Hafta sonu yapılan Kadın Kolları Kurultayı'na ise katılma zahmeti dahi göstermemiştir. Partinin en üst organı olan Kurultayın seçmediği Parti Meclisi Üyesini iki satırlık yazıyla, ‘Siz seçmezseniz ben Genel Başkan Yardımcısı görevini ona veririm' diyen Kurultay iradesini tanımayan bir Genel Başkanımız var artık. Bir siyasi parti, ‘Ömrüm CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti' diyen dostlarına değil önce kendi evlatlarına güvenmelidir. CHP, İçişleri Bakanlığı tarafından dilekçeyle kurulmuş bir parti değildir. Onun için CHP'den ayrılırken de dilekçeyle ayrılınmaz. Ayrılsam bile, CHP'yi yıkmak için değil, kurtarmak için ayrılırım. Salı gününden Salı gününe; iktidarın stratejik olarak kuyuya attığı taşları temizlemek ve laf yetiştirmek muhalefet olarak kalmaktan memnun olmak demektir. AK Parti çökecek, bunu ben de görüyorum. Ama Türkiye'nin üstüne çökecek. AK Parti çökerken ne yazık ki; CHP bir seçenek, bir alternatif, kurtarıcı rolü görmüyor. CHP durumu sadece gözlemci olarak seyrediyor. ‘Armut düşse de ağzımıza düşse' mantığıyla ilerliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.