Niğde Valisi Yılmaz Şimşek:

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek:
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, yılın ilk altı ayında 6 bin kişiyi aşan istihdam oranı ile işyeri sayısına göre ortalama yüzde 1.3 istihdam gerçekleştirildiğini...

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, yılın ilk altı ayında 6 bin kişiyi aşan istihdam oranı ile işyeri sayısına göre ortalama yüzde 1.3 istihdam gerçekleştirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şubat ayında başlattığı Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Niğde İşkur Müdürlüğü aracılığıyla 3 bin 180 işsiz özel sektörde işe yerleştirildi. 2 bin 574 kişi 97 farklı Toplum Yararına Programları kapsamında, 50 kişinin ise okul güvenliği pozisyonunda işine yerleştirildiği bildirildi.

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Niğde" de işsizlik oranının düşme eğiliminde olduğunu söyleyen Vali Şimşek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şubat ayı içerisinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında ilimizde olağanüstü gayretlerle yürütülen işsizlikle mücadele çabaları sonucunda işsizlik ülkemiz genelinde olduğu gibi bölgemiz ve ilimizde de düşme eğilimindedir. Yılın ilk altı ayında 6000 kişiyi aşan istihdam oranı ile işyeri sayısına göre ortalama 1.3 istihdam gerçekleştiren ilimizin Orta Anadolu'daki liderliği inşallah yılın ikinci yarısında ve dün Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan İstihdam Seferberliğinin yeni teşvikleri ile 2018 yılında da istikrarlı bir süreklilik arz edecektir" dedi.

6 bin 434 kişi işe yerleştirildi

İşkur tarafından 2017 yılının Ocak ayından itibaren toplam 3 bin 810 işsizin özel sektörde işe yerleştirildiğinin altını çizen Vali Şimşek; "2 bin 574 vatandaşımız 97 farklı Toplum Yararına Programdan fayda sağlamış, Kasım ayı içerisinde okulların güvenliği kapsamında 50 kişinin de işe başlatılmasıyla; toplamda 6 bin 434 vatandaşımızın işe yerleşmesine aracılık edilmiştir. Öte yandan, 326 vatandaşımız Meslek Edindirme Kurslarından, 144 vatandaşımız Girişimcilik Eğitim Programından bin 147 vatandaşımız ise İşbaşı Eğitim Programından yararlandırılmış, 1 bin 753 kişiye ise İşsizlik Ödeneği ödenmiştir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.