Arif Sağ Müzik Eğitimlerine Devam Ediyor

Arif Sağ Müzik Eğitimlerine Devam Ediyor
Türk halk müziğinin ve bağlamanın ustası Arif Sağ Avcılar Belediye Konservatuar'ında müzik eğitimlerine devam ediyor.

Türk halk müziğinin ve bağlamanın ustası Arif Sağ Avcılar Belediye Konservatuar'ında müzik eğitimlerine devam ediyor. Uzun süredir tedavi gören değerli Türk Halk Müziği sanatçısı ve Avcılar Belediye Konservatuarı Usta Eğiticisi Arif Sağ, Küba'da kısa süren tedavisinin ardından ilk iş öğrencileri ile buluştu. Yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen verdiği eğitimlere ara vermeyen Arif Sağ, muhteşem performansıyla herkesi büyüledi. Usta sanatçı, ayrıca Avcılar Belediyesi'nin "Kadın Türkü Söyler" projesi kapsamında oluşturduğu Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korusu ile de buluştu.

Bilime verdiği öneme değinen Usta Sanatçı Arif Sağ, "Hayatta her şeyi bilim ışığında, bilime inanarak, aynı zamanda direnç göstererek yenersiniz, başka türlü yenemezsiniz. Hiç umutsuzluğa kapılmadım. Hastalığımı direnç silahıyla yendim." dedi.

Eğitime katılarak, duyduğu memnuniyeti dile getiren, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, "Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde Konservatuar Bağlama öğrencileri ile derslerine devam eden değerli sanatçımıza sağlığına kavuşup aramıza dönmüş olmasının sevinciyle çalışmalarında başarılar diliyoruz." Ayrıca Başkan Toprak sözlerine şu şekilde devam etti; "Arif Sağ'ın Türkiye'ye döner dönmez neredeyse "Ayağının tozu" ile eğiticisi olduğu Belediye Konservatuarı'na geldiğini hatırlatarak, "Bize çok büyük bir sürpriz yaptı. Kendisi, direnişin sesi. Bağlama, sözü, öğretileri ile binlerce öğrenci yetiştirmiş bir usta. Mesleğinde nasıl ustaysa buraya yine aynı gün ve saatte gelmekle iş disiplini konusunda bize örnek oldu. Bize bilimin ışığında yürünmesi gerektiğini, pozitif tıbba inandığını gösterdi. Jetlag etkisini üzerinden atmış mıdır?" diye düşündüğümüz anda tam zamanında gelerek öğretici olmanın ötesinde önder olduğunu kanıtladı" dedi.

Avcılar Belediyesi İstanbul'da Belediye Konservatuarı kuran ilk belediye olarak dikkat çekiyor. Böylece bağlama konusunda bir ekol olan ve bu güne kadar binlerce öğrenci yetiştiren Arif Sağ ustanın bilgi birikiminden Avcılar Belediye Konservatuar öğrencileri yararlanma imkanına sahip oluyor.

Arif Sağ Müzik Eğitimlerine Devam Ediyor

Arif Sağ Müzik Eğitimlerine Devam Ediyor

Arif Sağ Müzik Eğitimlerine Devam Ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.