Dünyanın İlk Uzun Metraj Yağlı Boya Filmi Vincent’i Sevmek Gösterimde

Dünyanın İlk Uzun Metraj Yağlı Boya Filmi Vincent’i Sevmek Gösterimde
Ünlü ressam Van Gogh'un hayatını anlatan dünyanın ilk uzun metraj yağlı boya filmi Vincent'i Sevmek gösterime girdi.

Ünlü ressam Van Gogh'un hayatını anlatan dünyanın ilk uzun metraj yağlı boya filmi Vincent'i Sevmek gösterime girdi.

Hollandalı ressam Vincent Van Gogh'un son yıllarını gözler önüne sermeye çalışan dünyanın ilk uzun metraj yağlı boya filmi Vincent'i Sevmek gösterimde. Yönetmenliğini Dorota Kobiela ve Hugh Welchman'ın yaptığı film 7 yılda tamamlandı. Filmin 65 bin karesinden her biri, dünyanın dört bir yanından projenin bir parçası olmak için yola çıkan 125 profesyonel sanatçı tarafından hazırlanan yağlı boya çalışmasından oluşuyor. Dünyanın ilk uzun metraj yağlı boya filmi olma özelliği taşıyan film yalnızca Vincent Van Gogh'un eserlerini hayata geçirmekle kalmıyor, aynı zamanda sanatçının hayatını ve ölümünü, eserlerindeki karakterlerle olan hayali görüşmelerini de anlatıyor. 5 buçuk milyon dolarlık bütçeye sahip film, Van Gogh'un 1890'da 37 yaşında kendi kendini silahla yaralamadan önceki hayatına yoğunlaşıyor.

Filmin yönetmenlerinden Polonyalı sanatçı ve animatör Dorota Kobiela, "Film tamamen farklı bir şey gibi görünüyor ve medyaya doymuş dünyamızda çok sık gerçekleşmiyor" dedi.

Filmin yönetmenlerinden Hugh Welchman ise filmin olağandışı tepkileri de beraberinde getirdiğine işaret ederek, "Filmin gösterimlerinde ağlayan bir çok insan gördük. İnsanlar bize şiirler ve üzerinde Van Gogh tabloları olan kekler yolluyorlar" dedi.

Daha önce Polonya, Kanada ve Vietnam ve Amerika'da gösterime giren film, izleyiciden tam not aldı. Londra'da iki gün önce gösterime giren filmin Türkiye'de ise 29 Aralık'ta gösterime girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.