Mustafa Cengiz: "Arda Turan transferi gündemimizde yok, söylemekten bıktım"

Mustafa Cengiz: "Arda Turan transferi gündemimizde yok, söylemekten bıktım"
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Arda Turan'ın transfer söylentileri ile ilgili olarak, "Bu kardeşimiz şu andaki transfer planlamamız da yok. Bunu ben söylemekten bıktım. Aynı şeyin sürekli her maç sonunda gelmesinden hem camia hem de yönetim olarak rahatsızız. Bu konunun kapanmasını istiyoruz" dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu Basın Toplantı Odası'nda gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Cengiz ile birlikte toplantıda İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak ile Başkan Yardımcısı Yusuf Günay da yer aldı.

Bu toplantının bir tek amacının olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Cengiz, “28 Aralık'taki Antalyaspor maçından bu yana, Denizlispor maçı, dünkü Rizespor maçı, bir antrenman konuşması dahil olmak üzere bir eski ve bize hizmet etmiş Galatasaraylı bir kardeşimiz hakkında polemikler, iddialar üzerine camiamızın taraftar kitlesinin bir ayrışma, ötekileşme, yanlış bilgilenme, yanlış bilgilendirme olgusu gördüğümüz için bu toplantıyı yaptık. Camianın kenetlenmesi ve bir arada olması, sonsuza dek sürecek olan şampiyonluk yürüyüşlerimiz için yaptık. Tek nedeni bu. Bir konuyu bu dediğim 4 söylemden bu yana teknik direktörümüz bu söyleminden bu yana benim sadece divanda açıkladığım bir tek sözcük var. Söylediğim şu; ‘Bu futbolcu gündemimiz yok ve bize intikal eden resmi bir şey yok' dedim. Bizim 2 yıldan bu yana bizde transfer şöyle yapılır; bilinen bir isim ise sportif direktörüne gelir, teknik direktör ve ekibi de inceler teknik açıdan. Sonra sportif direktör ve onların üstündeki Abdurrahim beye gelir. Abdurrahim mali işlere iletir. Görüşüm UEFA FFP sınırları içinde onaylar, işin finalize noktasında bana gelir. Bizde transfer böyle. Biz bugüne kadar kiralıklar dahil 30 yakın transfer yapmış. UEFA limitlerini aşmamışız. Bu bize göre başarı öyküsü. Teknik kadronun bizden istediği hiçbir şeye ‘hayır' demedik. Arda kardeşimizin konusuna gelene kadar. Camianın aynası ve yansımasıyız. Camia ve taraftar ne diyor buna bakıyoruz. Bu kardeşimiz ile ilgi bu süreçte, şu an dahil bize gelmiş herhangi bir şey yok. Sadece konuşarak sosyal medya üzerinden gerçekçi olmayan bir futbolcu transfer ile ilk kez karşılaşıyorum. Teknik direktörümüze hem telefonla hem sözlü olarak açıklıkla ifade ettik, gündemimizde yok. Sevgili camiama açık ve net olarak söylüyorum, bu kardeşimiz şu andaki transfer planlamamız da yok. Bunu ben söylemekten bıktım. Aynı şeyi sürekli her maç sonunda gelmesinden hem camia hem de yönetim olarak rahatsızız. Bu konunun kapanmasını istiyoruz. Arda Turan Galatasaray'a hizmet etmiş, para kazandırmış ve Galatasaray'a eylemlerde bulunmuş, Galatasaraylı olduğu için bu unvanları hak etmiş bir kardeşimiz. Ben yolu açık olmasını diliyorum. Özel olarak hiçbir kastımız yok. O da aile babası. Ona yaşamında sonsuz sağlıklı, hayırlı yıllar diliyorum. Biz ayrıştırma ayrışma istemiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.