Mustafa Cengiz'den Uefa, Başkanlık Ve Hakem Yanıtı

Mustafa Cengiz'den Uefa, Başkanlık Ve Hakem Yanıtı
İlgili Haberler Mustafa Cengiz'den UEFA, başkanlık ve hakem yanıtı Igor Tudor'dan Galatasaray'a dava şoku! Mustafa Cengiz'den Nagatomo transferi cevabı Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Abdurrahim Albayrak'ın ofisinde basın mensuplarının sorularını yanıtlark.
İlgili Haberler

Mustafa Cengiz'den UEFA, başkanlık ve hakem yanıtı

Igor Tudor'dan Galatasaray'a dava şoku!

Mustafa Cengiz'den Nagatomo transferi cevabı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Abdurrahim Albayrak'ın ofisinde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın UEFA savunması hakkında detaylar verirken, başkanlık ve hakem hatalarıyla ilgili de önemli ifadeler kullandı.

UEFA'daki savunma konusuna değinen Cengiz, ''Söylemeye utanıyorum ama belki UEFA tarihinin en sağlıklı, en gerçekçi sunumunu yaptık. Bu benim değil, onların söylediği bir söz. Biz Türk futbolunun ilerlemesinden yanayız. Tek başına Galatasaray'ın ya da bir rakibimizin ilerlemesi faydalı olmaz. Ben Galatasaray'ın başkanıyım. Her zaman birincilik isterim, şampiyonluk isterim, en iyisini isterim. UEFA bizden 3 şey istiyoruz, samimiyet, doğru konuşma ve şeffaflık. Bu insan yaşamında da böyle. Bizim karakterimiz de bu olmalı. Biz bu anlamda 3 değil, 5 yıllık bir sunum yaptık. En kötü, en iyi ve mevcut duruma göe yaptık. Siz Şampiyonlar Ligi'ne katılamazsanız dedi bir delege, biz tekrar upgrade ettik. Biz devir teslim aldığımız günden bugüne müthiş bir yükselme var camiada. Örneğin loca satışlarımız bugün itibariyle 17 milyon TL'yi aştı. Yellow Friday'den onların da haberi var, onların da hoşuna gidiyor. UEFA zaten yok etme değil, yaşatmak istiyor. Forma satışlarımızda da müthiş rakamlara geldik. Biz bu ayağa kalkışı sürdürmek, mali anlamda çözüme kavuşturmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek'i ibra edip etmeyeceği yönündeki soruyu da yanıtlayan Cengiz, ''Ben önceki yönetimlerle, Dursun Bey ile kavga niyetinde değilim. Belki de ben normalde bir araya gelmeyecek başkanları bir araya getirdim. Benim kişisel bir sorunum yok. Ama ben bazı şeyler bana göre doğru olarak söylenmeyince tepki veriyorum. Biz yönetim olarak da tavır alamayız. Genel kurul her şeydir. Genel kurul bu ibraya karar verir. Biz buna yön verecek bir açıklamada bulunmayız'' dedi.

img.buzz-thumb.buzz-thumb-cell.buzz-thumb-cell>img.flickity-prev-next-button.flickity-prev-next-button:hover.flickity-prev-next-button .arrow.flickity-prev-next-button.previous.flickity-prev-next-button.next.social-buttons.social-buttons>.btn.social-buttons>.btn img.btn-facebook.btn-twitter.gallery-info.glr-title.glr-desc.glr-desc>p.glr-desc>h2.gallery-count.gallery-count>b.gallery-title.data-title,.data-desc.glr-key.gallery-content:hover .glr-key]]>
Galatasaray'da Başkan Mustafa Cengiz, teknik direktör Fatih Terim ve Abdurrahim Albayrak'ın buluşması

1 / 14
Galatasaray'da çok özel buluşma


''BAŞKANLIĞA ADAYIM, ŞU ANDA DA ADAYIM''

Şampiyonluğa inandığını ve başkan adayı olacağını da açıklayan Mustafa Cengiz, ''Ben Fatih Terim hocamda, Abudrrahim Albayrak'ta ve futbolcularda şampiyonluk havası görüyorum. Ben inanıyorum. Ben adayım. Şu anda da adayım. En zor dönemde arkadaşlarımız taşın altına elini koydu. Biz iki ayda 190 milyon dolara yakın borç ödedik'' şeklinde konuştu.

Hiçbir yönetici arkadaşıyla sorun yaşamadığını söyleyen Galatasaray başkanı ''Galatasaray çok büyük camia ve çok büyük sorunlar. Ben birlikte mücadeleye girdiğim hiçbir arkadaşıma git demem. İstifa et de demem. Memnun olmazlarsa ayrılabilirler. Fakat Burak Elman İngiltere'ye gidip geliyor, tam olarak katılamıyor. Bu da yanlış değerlendiriliyor. Benim hiçbir çalışma arkadaşımla sorunum yok'' dedi.

''UZUN YILLAR SONRA GALATASARAY DERBİDE...''

Derbi hakkında da kısa bir açıklama yapan Cengiz, ''Şöyle telefonlar aldım; Galatasaray uzun yıllardan beriden ilk defa normal bir deplasman gibi oynadı. Kora kor mücadele oldu. İki ekip de gol fırsatlarından yararlanamadı. İsterdim ki yenelim. Bundan sonrasına bakacağız'' dedi.

''HAKEMLER GALATASARAY'A KARŞI ÇOK CESUR...''

Mustafa Cengiz hakemleri de sert bir dille eleştirirken, ''Hakemler hakim olmayı bıraksınlar, gördüğünü çalsınlar. Derbide başta yapılan iki pozisyona da kırmızı kart verseydi, diğer pozisyonlar (penaltı) olmayabilirler. Varsayımlar bunlar. Tarla bu, mahsul bu. Ya siz bunları öldüreceksiniz, ya da daha iyi verim alacaksınız. Hakemler maalesef Galatasaray'a karşı çok cesurlar. Bizim aleyhimize faul çalmada, sarı kart, kırmızı kart çalmada çok cesurlar... Rakibe karşı çok cimriler'' dedi.

Şampiyonluk hakkındaki bir soruyu da yanıtlayan Cengiz ''İnşallah Galatasaray averajla da şampiyon olur, tek puanla da olur'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.