Eosb Babayiğitleri Eskişehir’e Davet Etti

Eosb Babayiğitleri Eskişehir’e Davet Etti
Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, yerli otomobil üretecek "babayiğitler"i Eskişehir'e davet etti.

Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, yerli otomobil üretecek "babayiğitler"i Eskişehir'e davet etti.

Zorlu, Anadolu, BMC, Turkcell ve Kıraça Holding'in yönetim kurulu başkanlarına 6 Kasım 2017 tarihinde birer mektup gönderdiklerini ve onları Eskişehir'e yatırıma davet ettiklerini açıklayan Küpeli, "Biz, sanayicimize ve Eskişehir OSB'de edindiğimiz tecrübelere güveniyoruz. Onlar da kendi alanlarında işlerinin babayiğitleri. Her zaman sanayinin ve sanayicinin geleceği için gece gündüz çalışan bir yönetim olarak babayiğitleri, Eskişehir'in babayiğitleri ile çalışmaya davet ediyoruz" dedi.

İlklerin şehri

Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu yani babayiğitleri neden Eskişehir'e davet ettiğinin de üzerinde duran Küpeli, Türkiye'nin ihracatta teknoloji oranı en yüksek kentinin Eskişehir olduğunun altını çizerek, "İlk yerli otomobil ve milli uçak motoru bu kentte üretildi. Her türlü taşıtın motoru Eskişehir'de üretilebiliyor. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi büyük bir AR-GE merkezi gibi çalışmakta. Üst düzey sanayilerde üretim yapan vizyoner sanayicilerimiz var. Havacılık ve raylı sistemlerde üretim yapan nitelikli yan sanayiye sahibiz. Yetişmiş insan kaynağımız mevcut. İki üniversitemiz ile tasarım ve araştırma merkezlerimiz bulunmakta" diye konuştu.

Bilabedel arazi

Yaptığı açıklamada Eskişehir, ilklerin kenti olduğunu hatırlatan Küpeli, Eskişehir'in üretim ve sanayi açısından Türkiye'nin altyapı ve lojistik anlamında en gelişmiş kentlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Eskişehir'in ulaşım ve diğer altyapı açısından Türkiye'nin tüm merkezlerinin kesiştiği yolda olmasının avantajından söz eden Küpeli, Eskişehir OSB'nin ülkemizdeki en gelişmiş ve en kuvvetli OSB'lerinin başında geldiğini vurguladı. OSB yönetimi olarak kendilerini Eskişehir OSB'ye yatırım için davet ettiklerini yineleyen Küpeli, "Her türlü desteği, her türlü kolaylığı vermeye hazırız. Ayrıca burada açıklamak isterim ki uygun arazi ve teşvikle bilabedel verilecek OSB alanı yatırım için en uygun yer" şeklinde konuştu.

Eosb Babayiğitleri Eskişehir’e Davet Etti

Eosb Babayiğitleri Eskişehir’e Davet Etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.