Mustafa Tuna, Melih Gökçek'le Girdiği Tartışmada Geri Adım Attı: Konuyu Noktalıyorum

Mustafa Tuna, Melih Gökçek'le Girdiği Tartışmada Geri Adım Attı: Konuyu Noktalıyorum
AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, belediyenin gelirlerindeki artışlarla ilgili çarpıcı rakamlara dikkat çekerek belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin lirayken yeni dönemden sonra ortalama 15 milyon TL'ye çıktığını söylemişti.

AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, belediyenin gelirlerindeki artışlarla ilgili çarpıcı rakamlara dikkat çekerek belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin lirayken yeni dönemden sonra ortalama 15 milyon TL'ye çıktığını söylemişti. Tuna bu sözlerle eski başkan Melih Gökçek'i eleştirmiş ve polemik başlamıştı. Tuna, Gökçek'le girdiği 'hafriyat geliri' tartışmasından ''Melih Başkan ile hiçbir tartışmaya girmemek için konuyu noktalıyorum." diyerek geri adım attı.

GÖKÇEK TUNA'YA CEVAP VERMİŞTİ: HIRSIZ İLAN ETTİ

Tuna'nın sözlerine Gökçek'ten yanıt gecikmedi. Gökçek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Sn Mustafa Tuna attığı twitte ve bir TV'de yaptığı konuşmada aylık 30.000 TL olan hafriyat gelirlerinin 15 milyon TL'ye ulaştığını yazarak resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilan etmiş...''

"Tuna'nın gelir mukayeseleri külliyen yalandır... Hafriyat işi dört aydan beri Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Anket A.Ş. tarafından yapılmaktadır... Hafriyat paraları büyükşehir veznesine yatmaktadır hafriyat hizmeti Anket A.Ş. verilmektedir. Tuna ayda 15 milyon hafriyat gelirinden bahsetmektedir... Yani dört ayda 60 milyon gelir elde etmiş olmalıdır. Bu yılda 180 milyon demektir... Alttaki twit yorumlarına bakınca konunun böyle anlaşıldığı anlaşılmaktadır. Bu rakam Tuna'nın yalanıdır..."

''KONUYU NOKTALIYORUM"

Melih Gökçek'in açıklamalarının ardından Mustafa Tuna, Sonsöz gazetesine konuştu. Melih Gökçek dönemindeki hafriyat ihalesi konusunda polemiğe girmek istemediğini vurgulayan Başkan Tuna, "Gazeteci sordu ben de yanıt verdim. Rakamlar ortada Melih Başkan ile hiçbir tartışmaya girmemek için konuyu noktalıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.