Müteahhitle toprak sahibinin arasında yaşanan anlaşmazlık 10 aileyi mağdur etti

Müteahhitle toprak sahibinin arasında yaşanan anlaşmazlık 10 aileyi mağdur etti
Kağıthane’de 20 yıldır aynı apartmanda oturan ancak tapularını alamayan 10 aile, yeni mülk sahibinin aldırdığı tahliye kararıyla evsiz kalma korkusu yaşıyor. Anayasa mahkemesine başvurduklarını belirten apartman sakinleri yetkililerden yardım istedi.

Kağıthane, Hamidiye Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda yaşanan olay iddialara göre şöyle gerçekleşti. Yaklaşık 20 yıl önce cadde üzerinde bulunan bir apartmandan daire satın alan vatandaşlar oturmaya başladı. Noterden satışa dair evraklarını alan apartman sakinleri çeşitli nedenlerden dolayı tapularını bir türlü alamadı. Müteahhit ve toprak sahibi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle yıllardır tapularını alamayan apartman sakinleri 15 gün önce gelen mahkeme kararıyla şoka uğradı.

“Bizi sokağa atıyorlar”

Apartman sakinlerinin haberi olmadan mülkün ihale yöntemiyle satıldığı belirten Emine Demirel, “Bizim haklarımız ihalede satılmış, tapumuz yok diye çıkın diyorlar. Ben 22 yıldır burada oturuyorum. Bu süre zarfında vergilerimi verdim, imar barışına müracaat ettik. Ancak ihale sonucunda oturduğumuz binayı yeni biri satın almış. Alan kişide hakkımızın olmadığını söyleyerek çıkın diyor. Bize bir ay müsaade etti. Bugünde bina ve zemin etüdü için geldiler. Ben emekli maaşıyla geçinen biriyim, eşim yok. Bizi sokağa atıyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.