Mehmet Demirkol: ''aziz Yıldırım Dönemi Bitmiş Gibi...''

Mehmet Demirkol: ''aziz Yıldırım Dönemi Bitmiş Gibi...''
İlgili Haberler Futbol Masası'nın 9.
İlgili Haberler

Futbol Masası'nın 9. bölümü yayınlandı

Emre Mor için Fatih Terim ve Galatasaray iddiası

Mehmet Demirkol'dan Ali Koç ve Beşiktaş örneği!

Mehmet Demirkol: ''Balotelli ve Şenol Güneş...''

Mehmet Demirkol: ''Aziz Yıldırım dönemi bitmiş gibi...''

Arda Turan için Bayrampaşa ve Etiler örneği...

Sporx TV'nin YouTube ve Scope hesaplarından yayınlanan Futbol Masası programında spor gazetecisi Mehmet Demirkol'dan önemli açıklamalar geldi.

''DEĞİŞİME İHTİYACI VAR''

Fenerbahçe'deki başkanlık yarışını değerlendiren Demirkol, ''Fenerbahçe'nin değişime ihtiyacı var. Bu seçim değil, bir ihtiyaç. Fenerbahçe'nin içi kaynıyor. Fenerbahçe gençliğimizde finalleri kazanan bir takımdı ama artık kazanamıyor. Fenerbahçe doğal ikinci konumunda, hangi yarışa girse ikinci oluyor. 3 Temmuz süreci, zor zamanlar geçti ama bu doğru idare edilmedi. 8-9 yaşında futbolsever bir çocuğa '3 Temmuz vardıi, biz ondan kötüyüz' diyemezsiniz, anlamazlar. Onlar final kazanmak, şampiyon olmak isterler. Her zaman şampiyon olamazsınız ama olmak isterler. Her finalde ikinci olursanızi yeni taraftar toplaymaz hale gelirsiniz. Türkiye'de şu anda babası çok iyi Fenerbahçeli olmayanlar dışında, hiçbir çocuk Fenerbahçeli olmuyor. Bir süredir bu böyle. Bir kulübün ilk işi taraftar toplamaktır. Bu konuda Galatasaray öndeydi ama son yıllarda Beşiktaş atılım yaptı. Fenerbahçe geride kaldı, bunu anketlerde de görüyoruz'' sözlerini kullandı.

Aziz Yıdırım'ın seçim öncesi sözlerini eleştiren Demirkol, ''Biz 3 senedir kupa kazanamıyoruz ama yine bir 3 sene verin bize', peki neden? Diyelim ki kongre üyesiyim, değilim ama tamam verelim oy, Aziz Yıldırım ne diyecek bize? 'Seneye ben buraya şampiyon olarak geleceğim' diyecek. Geçen sene de aynı şeyi söyledi. 'Bülent Yıldırım penaltıyı verseydi, şampiyonduk' diyor. Ersun Yanal döneminde de 'Galatasaray ve Beşiktaş iyi değildi, ondan şampiyon olduk' dedi. Mart'ta şampiyon olan bir takımı bile beğenmedi. Galatasaraylıların da söyleyecek maçları var, 'Bize de verilse daha önce şampiyon olacaktık' derler. Herkesin söyleyecek bir şeyi var ama önemli olan taraftar toplamak. Aziz Yıldırım artık yapamıyor. Yapamıyorsa, değişmesi gerekiyor'' dedi.

''OYUMU ALİ KOÇ'A VERİRİM''

Programın moderatörü Orkun Yazgan'ın ''Siz Fenerbahçe üyesi olsaydınız, oyunuzu kime kullanırdınız?'' sorusuna ise Demirkol'un cevabı ''Söylediklerimden zaten cevap belli. Ali Koç... Ama Ali Koç olduğu için değil, yeni bir soluk lazım...'' diye cevap verdi.

Aziz Yıldırım'ın Ali Koç ile ilgili sözlerini değerlendiren Demirkol ''Konsantrasyonları başka bir yere kaydı, 3 Temmuz kolay değil ama bir tarafta da asıl iş var. 'Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak' denilirken, Fenerbahçe taraftarı gün geçtikçe oransal olarak azalıyor. Burada başarıdan bahsedemeyiz. Seçim öncesi farklı konuşanlara tedbir konuluyor, medyada farklı şeyler dönüyor. Oğuz Çetin'in bir Fenerbahçe efsanesi olarak söylediği lafa inanamadım! 'Üç sene daha bekleyemez mi Ali Koç, ne olacak?' diyor. Çok özür dilerim ama sevgili Oğuz Çetin sana mı soracak? Üç senedir bu takım kupa kazanamıyor. Fenerbahçe iki tane Final-Four finali kaybetti. Fenerbahçe sürekli final kaybediyor. Burada bir zihinsel paslanma var, bunu değiştirmek lazım. Aziz Yıldırım kötü biri demiyorum ama zamanı geldi değişir. 20 ssene bir kulübü ancak kulübün sahibiyseniz yönetirsiniz. Fenerbahçe'nin sahibi yoktur'' dedi.

İlginç bir örnek veren Demirkol ''Önceden Hababam Sınıfı'nda tüm sınıf Fenerbahçeliydi. Şu an Hababam Sınıfı çekilse, tüm sınıf Beşiktaşlı olur. Gerçi Beşiktaş bunu son dönemde iyi kullanmıyor. Doğru kullansa, Galatasaray ve Beşiktaş'ı geçer. Takımda ve Şenol Güneş'te kibir yok ama zaman zaman bazı yöneticilerde oluyor. Olduğu zaman da eldeki fırsat kaçıyor'' şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım döneminin sonuna gelindiğini de söyleyen Mehmet Demirkol ''Aziz Yıldırım efsane başkan olarak anılır ama artık Fenerbahçe yarışamıyor. Süleyman Seba'nın bile dönemi bitti. Süleyman Seba aynıydı ama insanların dönemi biter. Aziz Yıldırım dönemi de bitmiş gözüküyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.