Safranbolu’da Safran Bitkisi Heykeli Açıldı

Safranbolu’da Safran Bitkisi Heykeli Açıldı
Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Tarihi Çarşı Kazdağlıoğlu Meydanı'nda düzenlenen açılışta konuşan...

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde safran bitkisi heykeli açıldı.

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Tarihi Çarşı Kazdağlıoğlu Meydanı'nda düzenlenen açılışta konuşan Dernek Başkanı Şefik Dizdar, adını safran bitkisinden alan kentin simgesi bulunsun adına böyle bir heykeli yaptırdıklarını söyledi.

Karabük Valisi Kemal Çeber ise emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Çeber, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı'nın, belediyenin çok güzel projeleri bulunduğunu, hep beraber onlara destek vermeleri gerektiğini kaydederek, "Safranbolu'nun trafiği, Tarihi Çarşı'nın bir bölümünün belki yayalaştırılması, gelen misafirlerin daha rahat ettirilmesi, fiyat politikalarımız, değerlerimizle ilgili ne gibi çalışmalar yapabileceğimiz gibi. Hep beraber yapabileceğimiz işler bunlar. Ne tek başına Vakıf, ne belediye, ne Kaymakamlık, ne Valilik, ne basın değil, hep beraber yapacağız. Bu değerlerimize inşallah hep beraber sahip çıkarız" dedi.

Konuşmanın ardından Çeber ve beraberindekiler heykeltıraş Cemil Uygun ve Ali Özcan tarafından yapılan safran bitkisi heykelinin açılışını yaptı.

Daha sonra Safranbolu Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Safranbolu’da Safran Bitkisi Heykeli Açıldı

Safranbolu’da Safran Bitkisi Heykeli Açıldı

Safranbolu’da Safran Bitkisi Heykeli Açıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.