Köy Okulu Öğrencilerinin Yüzü “Gönül Elçileri” İle Gülüyor

Köy Okulu Öğrencilerinin Yüzü “Gönül Elçileri” İle Gülüyor
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki köy okullarına gönül köprüleri kuran "Gönül Elçileri"; dağ, taş, dere, tepe, kar, kış demeden tek tek köy okullarını...

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki köy okullarına gönül köprüleri kuran "Gönül Elçileri"; dağ, taş, dere, tepe, kar, kış demeden tek tek köy okullarını dolaşarak öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Başkanlığını Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan'ın eşi Arzu Özkan'ın yaptığı "Gönül Elçileri", çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Proje kapsamında ilçeye bağlı köy okullarına gönül köprüsü kuran "Gönül Elçileri", ilçenin en ücra köşesinde yer alan köy okullarına bile giderek okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyor. Dağ, taş, dere, tepe, kar, kış demeden tek tek köy okullarını dolaşan "Gönül Elçileri" hem köy okullarının hem de öğrencilerin ihtiyaçlarını tek tek gideriyor.

Ziyaret ettikleri köy okullarının ihtiyaçlarını ulaştırmak üzere Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan'ın eşi Arzu Özkan koordinesinde yola çıkan "Gönül Elçileri"; içerisinde soba, halı, giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye ve oyuncak gibi birçok malzemenin yer aldığı ürünleri okullara teslim etmeye devam ediyor.

Yanlarında getirdikleri malzemeleri bizzat okullara teslim ederek, yakından ilgilendiği öğrencileri bir bir kendi eliyle giydiren Arzu Özkan, "Tatvan Gönül Elçileri olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ilk etapta 8 köy okulumuzu ziyaret etmiştik. Bu ziyaretler esnasında da hem köy okullarımızın hem de öğrencilerin eksiklikleri ve ihtiyaçlarını tespit etmiştik. Bugün ise bu okullarımızın o eksikliklerini gidermek üzere ikinci bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerimizle köy okulları ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını tek tek karşılamaya çalıştık. Ayrıca yeni bir ihtiyaç varsa gidermek üzere bunları not aldık. Bu kapsamda bugünkü ziyaretlerimizde ihtiyacı olan bazı köy okullarımıza soba, bazılarına kırtasiye malzemesi, bazılarına oyuncak bazılarına ise giyim malzemeleri verdik" dedi.

Köy çocuklarının kendileri için ayrı bir önem arz ettiğini ifade eden Arzu Özkan, "Gönül Elçileri olarak sürekli köy okulu çocuklarımızla birlikte olmaya ve onların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Ayrıca bu çocuklarımızın ufuklarını açmak içinde yeni projeler hayata geçirmeye çalışacağız. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz, bu sebeple onlar için elimizden ne geliyorsa Gönül Elçileri olarak yapmaya hazırız. Bu anlamda Gönül Elçileri ekibi olarak güçlü bir ekiple çalışıyoruz. Ben bu vesile ile de tüm ekibimize katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Her geçen gün daha güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda da köy okullarımıza bilgisayar ve projeksiyon cihazları da temin etmeye çalışacağız. Bu vesile ile ben köy okullarımız için buradan bir çağrıda da bulunmak istiyorum. Köy okulları ve köy çocukları için bir ışıkta siz yakın, bizlere destek olun ve yanımızda olun diyorum" diye konuştu.

Zorlu iklim şartlarına rağmen okulları tek tek ziyaret ederek, malzemeleri okul ve öğrencilere ulaştıran Tatvan Gönül Elçileri Projesi Başkanı Arzu Özkan'a İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer de eşlik etti.

Köy Okulu Öğrencilerinin Yüzü “Gönül Elçileri” İle Gülüyor

Köy Okulu Öğrencilerinin Yüzü “Gönül Elçileri” İle Gülüyor

Köy Okulu Öğrencilerinin Yüzü “Gönül Elçileri” İle Gülüyor

Köy Okulu Öğrencilerinin Yüzü “Gönül Elçileri” İle Gülüyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.