Nusaybin’de 495 Terörist Öldürüldü

Nusaybin’de 495 Terörist Öldürüldü
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde 495 terörist öldürüldü.

Mardin'in Nusaybin İçesinin yüzde 99'unun teröristlerden temizlenerek kontrol altına alındığı belirtildi.

Mardin Valiliği tarafından ilçedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, kazılan çukur, kurulan barikat ve bombalı tuzakların temizlenmesi için 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlatılan Atmaca-7 Özel Birlik Operasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Operasyon kapsamında teröristlerden temizlenen bölgelerde yapılar aramalarda tuzaklanan El Yapımı Patlayıcılar (EYP) teker teker tespit edilerek imha ediliyor. Toplam 495 teröristin etkisiz hale getirildiği ilçedeki operasyonlarda bu güne kadar evlerin yüzde 99'u kontrol altına alınırken, ilçenin de yüzde 99'u teröristlerden temizlendi. Teröristlerden temizlenen bölgelerde yapılan detaylı aramalarda tespit edilen patlayıcılar da teker teker imha ediliyor. Devam eden operasyonlarda bugün tespit edilen patlayıcıların infilak ettirilme anı saniye saniye kameralara yansıdı. Büyük bir gürültü ile infilak eden patlayıcılar, ilçe üzerinde yoğun toz bulutu oluşturdu. Kontrollü yapılan imha anında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayının yaşanmadığı belirtildi.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 495 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda bu güne kadar 70 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Nusaybin ilçesi merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla 14 Mart 2016 günü başlatılan faaliyetler kapsamında 3 Haziran 2016 saat 09.00 itibariyle 495 terörist etkisiz hale getirilmiş, 508 barikat kaldırılmış, 52 çukur kapatılmış, bin 213 EYP imha edilmiştir. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 70 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte; bin 837 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, operasyon bölgesindeki ailelere 2 bin 463 adet gıda paketi yardımı yapılmış, 3 bin 838 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112'ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla Bölücü Terör Örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Yüzde 99'u teröristlerden temizlenen Nusaybin ilçesinde önümüzdeki günlerde operasyonların sona ereceği belirtilirken, teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların temizlenmesi için ise arama tarama faaliyetlerinin süreceği bildirildi.

Nusaybin’de 495 Terörist Öldürüldü

Nusaybin’de 495 Terörist Öldürüldü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.