O Ankarayı Özleyenler İçin...

O Ankarayı Özleyenler İçin...
Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 97. Yıldönümü Kutlamaları kapsamında düzenlenen bir resim sergisi, başkentlileri cadde ve sokaklarında kuyruklu amerikan...
Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 97. Yıldönümü Kutlamaları kapsamında düzenlenen bir resim sergisi, başkentlileri cadde ve sokaklarında kuyruklu amerikan arabalarının fink attığı, bir zamanların 400 bin nüfuslu Ankarasına götürecek.

Yavuz Bozkurt'un "Bir Zamanlar Ankara" konulu resim sergisi 17 Aralık 2016, Cumartesi günü Yenimahalle'deki Ankara Konağı Başkent Salonu'nda açılacak. Sergi Ankara Kulübü Derneği'nin katkısıyla düzenlendi.

Gerek İstanbul gerek Ankara'nın geçmişini anlattığı eserlerinde "otomobilleri" eksik etmeyen Yavuz Bozkurt, renkçi bir ressam. Turan Erol'un öğrencisi Bozkurt, resimseverler tarafından büyük ilgiyle karşılanan tablolarıyla belleğinde yaşattığı, geçmişin asla geri gelmeyecek adeta "yarı belgesel" kent görünümlerini bugünkü kuşaklara aktarıyor.

Ankara Kulübü sergisinde yer alan tablolarda, başkentin şimdiki kirli havalı ve gri görüntüsü, resmi binaların önünden otomobil, kamyon ve motosikletlerin vızır vızır geçtiği, 60'ların sonuna ait başkent manzaralarıyla yer değiştiriyor.

(HM/ORH)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.