‘Obez Devlet’E Bir Neşter Daha - 1

‘Obez Devlet’E Bir Neşter Daha - 1
Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi kapsamında, özellikle hantal devlet yapısının değiştirilmesine yönelik adımlar netleşiyor.
‘Obez devlet’e bir neşter daha
Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi kapsamında, özellikle hantal devlet yapısının değiştirilmesine yönelik adımlar netleşiyor. Genel Merkez bünyesindeki uyum komisyonlarının yaptığı çalışmalarda, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine uyum kapsamında, 2019 seçimlerinden sonra Başbakanlık kurumunun tümüyle kaldırılması ile birlikte, Başbakanlığa bağlı tüm kurum ve kuruluşlarla ilgili de bir dizi yeni adım atılacak.
‘Obez devlet’e bir neşter daha
AK Parti’nin hazırlıklarını sürdürdüğü uyum düzenlemeleri ile, Başbakan ve Başbakan Yardımcılarına bağlı çok sayıda kurumun bazılarının lağvedileceği, bazılarının ise doğrudan Cumhurbaşkanlığına veya ilgilerine göre icracı bakanlıklara bağlanacağı belirtildi. Şu anda başbakanlığa bağlı 25 civarında kurum bulunuyor.
‘Obez devlet’e bir neşter daha
KAPATILACAK KURUMLARAK Parti kurmayları, kapatılıp-kapatılmamasının tartışıldığı kurumlar arasında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının da bulunduğunu, ayrıca şu anda başbakan yardımcılıklarına bağlı olan TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı gibi kurumların ise birleştirilerek Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yapılandırılabileceğini dile getirdi. Bu ve benzeri birçok kamu kurumunun masaya yatırıldığını belirten AK Parti yöneticileri, “Birbiriyle aynı görevi yapan çok sayıda kamu kurumu bulunuyor. Özellikle koalisyon hükûmetleri döneminde, sırf ‘Makam’ oluşturmak için kurum ve kuruluş oluşturulmuş. Bu konumda olan kurumlarla ilgili adım atılacak” dedi.
‘Obez devlet’e bir neşter daha
MERKEZ VALİLİĞİNE SONAK Parti, merkez valiliği sisteminin kaldırılması, TÜİK ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün tek çatı altında alınması, milletlerarası anlaşmalardan kaynaklanan üst kurullar hariç, işlevini yitirmiş bazı üst kurulların kapatılması gibi önerileri de tartışmaya açtı.
‘Obez devlet’e bir neşter daha
BAKANLARA YENİ YETKİLERYeni yönetim yapısında, bakanlar Meclis içinden çıkmayacağı için, bugünkünden farklı bir bakanlık statüsü de belirlenecek. Görev tanımlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine uygun olacak şekilde, bakanlar için bugünkü gibi geniş çerçevesi olmayan yeni bir yetki tanımı yapılacak.
‘Obez devlet’e bir neşter daha
EKONOMİDE ÇOK BAŞLILIK KALKACAKAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, yeni sisteme uyum konusunda yapılan çalışmalar konusunda milletvekillerine gönderdiği bilgi notunda, vesayetçi yaklaşımların tasfiye edileceğine dikkat çekti. Yeni hükûmet sistemi ile Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulacak bürokratik mekanizmaların, yeni bir vesayet üretmesine izin vermeyeceğini belirten Yazıcı, bakanlık yapıları, bakanlıklarla ilişkili kurumların ve bağımsız kurum ile kurulların tamamının bürokratik oligarşiyi ortadan kaldıracak biçimde, yeniden şekillendirileceğini ifade etti.

Sokağa giren tır dehşet saçtı

Sokağa giren tır dehşet saçtı
Fatih’te bir sokağa giren tır park halindeki 6 araca çarptı. Araçlarda maddi hasar oluşurken tırın araçlara çarpma anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Sokağa giren tır dehşet saçtı
Olay, 22.00 sıralarında İskenderpaşa Mahallesi Rağbet Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, caddeden sokağa giren tır sürücüsünün gaza basması üzerine sokakta bulunan 6 araca çarptı.
Sokağa giren tır dehşet saçtı
Çarpmadan sonra bir binanın duvarına da çarpan tır hızla olay yerinden uzaklaştı. Tır Sofular Caddesinde sıkıştı.
Sokağa giren tır dehşet saçtı
Tırın peşinden giden vatandaşlar sürücüyü indirdi.
Sokağa giren tır dehşet saçtı
Olay yerine çağrılan polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Tır çekici yardımıyla emniyet otoparkına çekildi
Sokağa giren tır dehşet saçtı
Tırın çarptığı 6 araçta maddi hasar meydana gelirken o anlar bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Sokağa giren tır dehşet saçtı
Tır mahalleye dalmış, canlı bomba gibiydi Bir araç sahibi Hasan Çiçekler, “Tır mahalleye dalmış, canlı bomba gibiydi. Önüne ne geldiyse almış, götürmüş. Bizim aracımız da pert olmuş.
Sokağa giren tır dehşet saçtı
Vatandaşlar olmasa.. Polis ve vatandaş sıkıştırdı; yoksa ne varsa alır götürürdü. Böyle bir şey olmaz. Resmen canlı bomba” dedi.
Sokağa giren tır dehşet saçtı
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İsmail Bulut
Sokağa giren tır dehşet saçtı
Sokağa giren tır dehşet saçtı

Ünlü kulüp şampiyonluğunu ilan etti!

Ünlü kulüp şampiyonluğunu ilan etti!
Fransa Ligue 1`de Paris Saint-Germain, Monaco`yu 7-1 mağlup ederek bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
Ünlü kulüp şampiyonluğunu ilan etti!
Paris Saint-Germain, en yakın takipçisi Monaco`yu 7-1`le geçtiği maçın sonunda puan farkını 17`ye yükseltti ve bitime beş hafta kala Fransa Ligue 1`de şampiyonluğunu ilan etti.
Ünlü kulüp şampiyonluğunu ilan etti!
Mücadeleye hızlı başlayan Paris Saint-Germain 14. dakikada Lo Celso ile ilk golünü kaydederken, 17. dakikada Cavani, 20. dakikada Di Maria ve 27. dakikada Lo Celso ile art arda ağları sarstı.
Ünlü kulüp şampiyonluğunu ilan etti!
38. dakikada Rony Lopes ile skor 4-1`e gelse de Paris Saint-Germain durmadı ve 58. dakikada Di Maria, 76. dakikada Falcao`nun kendi kalesine attığı gol ve 86. dakikada Draxler`in golü ile mücadeleden 7-1`lik farklı galibiyetle ayrıldı.
Ünlü kulüp şampiyonluğunu ilan etti!

Arda Turan sorulunca Terim...

Arda Turan sorulunca Terim...
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 kazandıkları Medipol Başakşehir maçının ardından konuştu. Rakibi oynatmadıklarını ve iyi futbol oynadıklarını söyleyen Terim, “Geçen haftadan sonra Allah bize bir şans daha verdi. Şu anda lig bitse şampiyonuz” dedi.
Arda Turan sorulunca Terim...
Şampiyonluk yolundaki rakipleri Medipol Başakşehir karşısında 2-0 kazanan Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, maçın ardından mücadeleyi değerlendirdi. Denayer ve Donk tercihleriyle ilgili konuşan Terim, “Denayer’i koyma sebebim, geriden oyuna iyi başlamak ve daha çabuk bir oyuncu olması. Hiçbir zaman Başakşehir’i bu kadar uzun top oynamaya mecbur kaldığını görmedim.
Arda Turan sorulunca Terim...
Bu ülkede 99-2000’lerde pres oyunu oynarken belki de dünyada kimse oynamıyordu. Bizim en önemli özelliklerimizden birisi bu olmalı. Artık sadece kendi oyunumuz yetmiyor, rakibin de oynamaması önemli. Bugün ikisini de gördük sahada. Zaman zaman bölgesel baskı, zaman zaman da sıkıştırmalar yaptık. Ortaya güzel bir tablo çıktı. Başakşehir’in özelliklerinden birisi de topla çok oynaması.
Arda Turan sorulunca Terim...
İlk yarıda 60’a 40 Galatasaray lehineydi topla oynama. İkinci yarıda da 3 puana giden bir görüntü ortaya çıktı. Bizim kredimiz yoktu bu maçta. Rakibimizin vardı. Berabere kalmak bile bizi uzaklaştırabilirdi. Biz o krediyi kaybetmemek için sahaya çıktık. İlk dakikada maç sonuna kadar tam konsantre oynayan bir Galatasaray vardı. İkinci yarıda 5’liye geçtik. Feghouli ve Fernando yoruldu. Maçtan sonra tam bir taktik anlayışı içinde olan bir takım vardı. Oyuncularımı kutluyorum. Rakibi bırakırsanız oynar. İki tarafı da iyi yaptık bugün” diye konuştu.
Arda Turan sorulunca Terim...
Taraftarların sabırsızlığıyla ilgili konuşan Terim, “Taraftarın isteğine saygı duyuyorum. 50 bin seyirci takımının yanında. İhtiyaç olduğunda sahneye çıkan müthiş bir itici güçtü. Biz onlarla birleştiğimizde çok güzel tablolar çıkıyor. 90 dakika biz duygusallığın dışında hareket edeceğiz. Onlar istiyor ki Muslera hemen degaj atsın. Ben de sakin dedim tribüne. O anda da herkes sustu ve herhalde bir bildiğimizin olduğunu anladı. Bizim sahaya yerleşmeye ve dinlenmeye ihtiyacımız vardı. Bundan sonra da bir pozisyonda uzun oynadı Muslera. O anda da doğru olanı yaptı” dedi.
Arda Turan sorulunca Terim...
Kadroyu derinleştirmeye çalıştıklarını söyleyen tecrübeli hoca, “Mümkün mertebe kadroyu derinleştirmeye çalışıyoruz. Girenin ve çıkanın değişmediği bir ortam yakalamaya çalışıyoruz. Türkiye Kupası’yla birlikte 6 tane maçımız var. Turu geçersek 7 maç olacak. Sakat oyuncularımız var. Herkesin katılmasını istediğimiz ortamda eksikler biraz can sıkıyor. Ama teknik adamlık bu riskleri alabilmektir. Rutini kimse eleştirmez. Açıkçası maç iyi bitmese, `Uzun zamandır Denayer oynamıyor, nereden çıktı2 diyenler olabilir ve bu normal. Teknik adamlık böyle bir şey. İnandığınızı yapmıyorsanız zaten burada işiniz yok
Arda Turan sorulunca Terim...
Kaybettikten sonra isterseniz sihirbaz olun yanlışsınız. Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Hatta takımın kendisi de. Bu kararda Selçuk’un kötülüğünden ya da Donk’un mükemmelliğinden kaynaklı bir durum yok. Bu maçta bir oyun düzeni vardı ve bu gerekiyordu. Bugün ayrıca takdir edilmesi gereken bir kulübe de vardı, Gençlerbirliği maçındaki kulübe değil. Oyunun her dakika içinde olunduğu bir ortam vardı. Onun için böyle bir karar verdim. Siz tercihler tuttu diyorsunuz, ben doğru hareket ettim diyorum. Sahada neredeyse bariz bir gol pozisyonu verdiğimizi düşünmüyorum. Ufak tefek tehlikeler tabii ki oldu” ifadelerini kullandı.
Arda Turan sorulunca Terim...
Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu’yla ilgili konuşmadıŞu anda ligin bitmesi durumunda şampiyon olacaklarını söyleyen Terim, “Muhakkak diğer takımların, futbolla ilgilenen herkesin görüşü değerlidir. Maçlarımız zordur ama Galatasaray böyle oynayınca zor olmaz maçlar. Ancak Gençlerbirliği maçındaki gibi oynarsa her maç zordur. Taraftarlarımıza güzel bir hediye verdiğimiz için son derece mutluyum. Allah bize bir şans daha verdi. Hadi bakalım 5 maç var ve lidersiniz. Alanya ile çok önemli bir maça çıkacağız. Ancak süreç belli” dedi.
Arda Turan sorulunca Terim...
lorya’dan stada geldikleri yolda araçta özel yapılan bir albüm dinlediklerini söyleyen Fatih Terim, “Bizim sahaya gelişimizde çok güzel bir müziğimiz var. Florya’dan başlıyor bu. Buraya gelinceye kadar müzik dinleriz. Trabzonspor maçı öncesi başladı bu. Buraya geldiğimiz anda bu şarkıların en hareketlisi başlıyor. Yabancı şarkılar. Özel yaptırdım ben bunu Mert’e. Asık suratla, kimse kimseyle konuşmadan espri yapmadan 1 saat çekilmez. Keyif almaya geliyoruz. Öyle bir müzik ki bu, herkes konsantre oluyor. Ben de vuruyorum camlara Abdurrahim de vuruyor” diye konuştu. Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu’yla ilgili sorulan sorulara ise yanıt vermedi.
Arda Turan sorulunca Terim...
Donk’un çok önemli bir oyuncu olduğunu söyleyen Terim, “Son yıllarda modern futbolda saha içinde 1 ya da 1’den fazla görev yapan oyuncular ön planda. Donk da bunlardan birisi. Oyun içinde oyuncu değiştirmeden Donk’u stopere, sağ beke, santrfora koyabilirsiniz. Hiç sırıtacağını sanmıyorum. Donk çok rahat bir oyuncu. Büyük maç küçük maç sıkıntısı yok ve hiç gerilimsiz bir oyuncu. Fernando-Ndiaye ikilisi vardı. Belki de Türkiye’nin en iyi orta sahalarından birisini sattık. Fernando tekniği çok yüksek oyunculardan birisi. Maç eksiğini kapatırsa son haftalarda bizim işimize çok yarayacak. Son haftalarda ağırlık Donk-Fernando ikilisinde olabilir” açıklamasını yaptı.
Arda Turan sorulunca Terim...
Gençlerbirliği maçının ardından taraftarların havalimanına gelmesiyle ilgili de konuşan Terim, “Gençlerbirliği maçının ardından gelince ben takım otobüsüne bindim. Kendi arabam da oradaydı ama kullanmadım. Mağlup olduktan sonra aradan süre geçmeden, en gergin anda taraftarlar böyle bir güven gösteriyorsa, bu çok önemli. Böyle olunca mahcup oluyorsunuz, beklentiyi veremediğiniz için. Fakat bunu telafi etmek için bir maç var ve buna hazırlanıyorsunuz. O gece eve gidip sonra geri geldim. Çünkü insanın bir yerine dokunuyor. Galatasaray’da oynadığım dönemden bu yana taraftarla çok ayrı bir bağ var. Çok üzüldüm geçen hafta. Çok önemli bir maç var sonraki hafta, kimseye bir şey de diyemiyorsun. `Allah’ım keşke yarın maç olsa` gibi bir ortam var. Eve gidip bir çorba içtim. Sonra çıktım. Üzülüyor insan, mahcubiyet duyuyor. O kadar candan bir tezahürat ve bağırış vardı ki havaalanında, Allah herkese nasip etsin” diyerek sözlerini tamamladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.