Heyelandan Çöken Turizm Yolunda Geri Sayım Başladı

Heyelandan Çöken Turizm Yolunda Geri Sayım Başladı
Antalya'nın Kumluca-Kemer ilçeleri arasında heyelan nedeniyle çöken D-400 karayolundaki çalışmaların sonuna gelindi.

Antalya'nın Kumluca-Kemer ilçeleri arasında heyelan nedeniyle çöken D-400 karayolundaki çalışmaların sonuna gelindi. 10 Haziran'da trafiğe açılması beklenen yolda heyelana karşı alınan önlemler dikkat çekerken, çift yönlü olan mevcut yol, daha önce başlatılan çalışmalarının bitimiyle de duble yol olarak hizmete sunulacak.

Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerini Antalya merkezine bağlayan ve 21 kilometre duble yol çalışmalarının yürütüldüğü D- 400 karayolunun Kumluca-Antalya arası 20'nci kilometresinde 25 Şubat günü heyelan nedeniyle çökme meydana geldi. Yaklaşık 300 metre uzunluğundaki bölgenin 25-30 metre aşağı çökmesine neden olan heyelan sonrası yol trafiğe kapatıldı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Belen Kavşağı'ndan başlayıp Yazır Mahallesi'nden geçen ve mevcut yola paralel olarak Olympos kavşağına kadar uzanan alternatif yolla geçişler sağlandı. Heyelan sonrası karayolları ekibi tarafından çöken yolun trafiğe tekrar açılması için hummalı bir çalışma başlatıldı. İlk olarak stabilize ve altyapı çalışmalarının gerçekleştiği yol çalışmalarında sona gelindi.

10 Haziran Pazar günü trafiğe açılması beklenilen yolda heyelana karşı alınan önlemler dikkat çekti. Dağlık kısımda tekrar oluşabilecek bir heyelanı önlemek amacıyla setler örüldü, yeni yapılan yolun alt kısımlarına da toprağın kaymaması için önlem alındığı gözlendi. Bir yandan sıcak asfalt çalışmalarının devam ettiği çift yönlü olan mevcut yol, daha önce başlatılan çalışmalarının bitimiyle de duble yol olarak hizmete sunulacak.

Heyelandan Çöken Turizm Yolunda Geri Sayım Başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.