'öcalan' Şovuyla Afrin'e Girmeye Çalışan Esad Güçleri, Apar Topar Geri Çekildi

'öcalan' Şovuyla Afrin'e Girmeye Çalışan Esad Güçleri, Apar Topar Geri Çekildi
Suriye'de kontrol dışı grupların oluşturduğu milisler konvoy halinde dün Afrin'e doğru harekete geçti.

Suriye'de kontrol dışı grupların oluşturduğu milisler konvoy halinde dün Afrin'e doğru harekete geçti. 20 araçlık konvoy, TSK'nın uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente 10 km kala çekilmek zorunda kaldı. Milislerin giriş yaptığı noktada terör elebaşı Öcalan'ın fotoğrafının olması dikkatlerden kaçmadı.

AFRİN'E 10 KM KALA ÇEKİLDİLER

TSK'nın Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı harekâtı sürerken milisler de kente girmek için harekete geçti. Anadolu Ajansı silahlı grupların, TSK'nın uyarı amaçlı topçu atışı üzerine Afrin'e 10 kilometre kala geri çekildiğini duyurdu.

TÜRK ORDUSU TOP ATEŞİ AÇTI

Lübnan merkezli Şii Hizbullah grubunun yönettiği askeri medya birimi, Suriye rejimi yanlısı güçlerin Afrin'e girmeye başladığını öne sürdü. Suriye devlet televizyonu da rejim yanlısı milislerin Afrin'e giriş anını yayınladı. Suriye resmi haber ajansı, milislerin giriş yaptığı noktaya Türk ordusunun top ateşi açtığını bildirdi.

SİLAHLARLA DONATILMIŞ 20 ARAÇ GÖRÜLDÜ

Suriye devlet televizyonu da Türk ordusunun, milis konvoyu Afrin'e girdikten sonra giriş noktasına top atışı yaptığını ve bazı gazetecilerin vurulan bölge civarından uzaklaşmak zorunda kaldığını kaydetti. Suriye televizyonu görüntülerinde silahlarla donatılmış yaklaşık 20 araç görüldü. İngiliz haber ajansı Reuters, Hizbullah kaynaklarına dayanarak milislerin Afrin'e Halep'in kuzeyindeki Nubul kasabası yakınında el-Ziyara geçiş noktasından girdiğini duyurdu.

SOSYAL MEDYADA DA GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Sosyal medyada da Afrin'e doğru giden Suriye rejimi yanlısı güçler olduğu ileri sürülen grupların görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde askeri kamuflaj giymiş güçlerin, Suriye bayrağı çekilmiş onlarca araç ve ağır silahlarla hareket ettiği görüldü. İçlerinden bazılarının 'Tek Suriye, tek Suriye' diye slogan attığı duyuldu. Devlet televizyonuna konuşan bir rejim yanlısı, "Afrin'e oradaki halkımıza tek bir halk olduğumuzu söylemeye geldik" diye konuştu.

AA: GERİ ÇEKİLDİLER

Anadolu Ajansı, daha sonra Afrin'e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı grupların, uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 kilometre kala geri çekildiğini bildirdi.

SANA Ajansı, Afrin'e giriş yapan milisleri "halk güçleri" diye niteledi. Suriye'de Şii güçlerin rejim ve İran tarafından desteklendiği biliniyor.

İlk konvoya topçu ateşiSuriye Devlet televizyonu Türkiye'nin topçu atışı olduğunu iddia ettiği bu görüntüleri yayınladı.

YPG: BİZ DAVET ETTİK

Terör örgütü YPG'nin sözcüsü Nuri Mahmud ise hükümet güçlerini Afrin'e kendilerinin davet ettiğini söyledi. Mahmud, "Suriye hükümeti, görev çağrısına cevap verdi ve askeri birimlerini sınıra konuşlandırmak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve sınırlarının savunmasında yer almak üzere gönderdi" dedi.

ERDOĞAN: O DOSYA ŞİMDİLİK KAPANDI

Afrin'e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı terörist gruplarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün akşam saatlerine doğru oradaki Şii milis güçlerinin bazı pikaplarıyla Afrin'e doğru bir hareketliliği tespit edilmiş. Fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar ve o dosya da o şekilde şimdilik kapanmış vaziyette." dedi.

Erdoğan, "Dün gerek Sayın Putin ve Sayın Ruhani ile yaptığımız görüşmelerde, bu konularda zaten mutabakatımız var. Maalesef bu tür terör örgütlerinin bazen biliyorsunuz kendilerine göre aldıkları kararlarla attıkları yanlış adımlar oluyor. Bunlara tabi fırsat vermemiz mümkün değil. Bunun bedelini de çok ağır öderler." şeklinde konuştu.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 1780 OLDU

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1780 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Operasyonlar sonucu 65 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi.

Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1780 oldu.

Afrin'de Hareketli Gün! Esad Güçleri Kente Girdi, Türk Topçusu Bomba YağdırdıAfrin'de Hareketli Gün! Esad Güçleri Kente Girdi, Türk Topçusu Bomba Yağdırdı Esad Güçlerinin Afrin'e Girmesiyle İlgili Erdoğan'dan İlk Yorum: O Dosya KapandıEsad Güçlerinin Afrin'e Girmesiyle İlgili Erdoğan'dan İlk Yorum: O Dosya Kapandı Afrin'e Giren Esad Güçleri Türkiye Tarafından Vuruldu!Afrin'e Giren Esad Güçleri Türkiye Tarafından Vuruldu! Türkiye Vurdu, Esad Güçleri ÇekildiTürkiye Vurdu, Esad Güçleri Çekildi Türk SİHA'ları Esad Güçlerini Canlı Yayında Böyle VurduTürk SİHA'ları Esad Güçlerini Canlı Yayında Böyle Vurdu Esad Rejimine Bağlı Güçlerinin Afrin'e Girdiği Anların Görüntüsü Ortaya ÇıktıEsad Rejimine Bağlı Güçlerinin Afrin'e Girdiği Anların Görüntüsü Ortaya Çıktı Skandal Görüntüler! Terör Örgütü YPG'den Esad Güçlerine Dostane KarşılamaSkandal Görüntüler! Terör Örgütü YPG'den Esad Güçlerine Dostane Karşılama İşte Afrin'deki Kirli İttifakın Fotoğrafı! Rejim Askerleri Terörist Başının Posterine Selam Verdiİşte Afrin'deki Kirli İttifakın Fotoğrafı! Rejim Askerleri Terörist Başının Posterine Selam Verdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.