Odunpazarı’nda Yeni Stratejik Plan Çalışmaları

Odunpazarı’nda Yeni Stratejik Plan Çalışmaları
2020-2024 Stratejik planını hazırlayan Odunpazarı Belediyesi önce birim müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi.

2020-2024 Stratejik planını hazırlayan Odunpazarı Belediyesi önce birim müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, müdürlerden çalışmaları ve planları ile ilgili görüşler aldı ve stratejik planın oldukça geniş bir katılımla oluşturulması gerektiğini söyledi. Stratejik planda 2020-2024 yılları arasında Odunpazarı Belediyesi'nin nasıl bir belediye olacağı ve hangi işin kimin yararına yapılacağının belirlenmesi gerektiğini belirten Başkan Kurt, "Eskişehir'in sivil toplum örgütlerinin, halkın katılımıyla, mümkün olduğunca geniş bir katılımla; çok sayıda insanın düşüncesi alınarak stratejik plan oluşturulmalı. Stratejik planı oluştururken bizim temel değerlerimizi de unutmamalıyız. Öncelikle şunu vurgulamamız lazım; burası sosyal demokrat bir anlayışla yönetiliyor. Halkımızın yüzde 50'ye yakını bunu tercih etti. Seçim sonuçlarından çıkan tabloya göre şekillenmemiz lazım. Yoksulu, dezavantajlı grupları daha çok düşünen, halkla kavga etmeden bütünleşen bir Odunpazarı yönetimi hayal etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Hem denetime açık olacağız hem de şeffaf olacağız"

Başkan Kurt sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim açımdan esas olan seçim döneminde söz verdiğimiz 25 ana hedefin yakalanması. Ekonomik krize rağmen bu hedefleri nasıl gerçekleştireceğiz ona bakmamız lazım. Az para ile çok iş yapmamız gerekiyor. Bunları yaparken de hem denetime açık olacağız hem de şeffaf olacağız. Odunpazarı Belediyesi kendi işini yapmalı. Halkla kaynaşmalıyız. İlgili meslek odası, sendika ve dernekleri bu işin içine katmalıyız."

Öte yandan Odunpazarı Belediyesi birim müdürleri toplantısının dışında resmi web sitesinden "Odunpazarı Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı Paydaş Anketi" yayınladı. Ankete kurum ve kuruluşlar katılabildiği gibi yurttaşlar da katılabiliyor. Ankette, Odunpazarı ilçesinin en önemli sorunundan Odunpazarı Belediyesi ile ortaklaşa yapılabilecek çalışma ve projeye kadar birçok konuda yurttaşın ya da kurum ve kuruluşun fikri ve önerileri hakkında sorular yer alıyor.

Odunpazarı’nda Yeni Stratejik Plan Çalışmaları

Odunpazarı’nda Yeni Stratejik Plan Çalışmaları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.