Odü’nün 12 Yıl Önceki Hali

Odü’nün 12 Yıl Önceki Hali
Kurulduğu 2006 yılında Cumhuriyet Mahallesi'nde Ordu-Giresun karayolu üzerinde iki eski bina ile eğitim ve öğretime başlayan Ordu Üniversitesi, 12 yılda...

Kurulduğu 2006 yılında Cumhuriyet Mahallesi'nde Ordu-Giresun karayolu üzerinde iki eski bina ile eğitim ve öğretime başlayan Ordu Üniversitesi, 12 yılda büyük bir gelişme göstererek 4 bin öğrenciden 21 bin öğrenciye, 600 dönüm araziden bin 447 dönüm araziye ulaştı. .

2006 yılında 4 bin civarında öğrenci mevcudu bulunan Ordu Üniversitesi, bugün bünyesindeki yaklaşık 20 bin gence eğitim imkanı sağlarken, akademik kadro ise her geçen gün gelişerek büyüdü.

Eğitim ve öğretime başladığı dönemde 23 olan akademisyen sayısı her geçen yıl artan Ordu Üniversitesinde bugün gelinen noktada ise 733 akademik personel, 371 idari personel, 294 hizmet alım personeli görev yaparken toplam 21 bin öğrenciye ulaştı. Geçen yıl 2 bin 937 öğrencinin mezun olduğu ODÜ'de geride kalan 11 yılda 18 bin 618 öğrenci mezun oldu.

Yine kurulduğu dönemde en büyük problem olan kapalı mekan oranı her geçen yıl arttı. O dönemde ders verecek bina bulamayan ODÜ, bugün fakülteleri, öğrenci yurtları, spor salonları ile göz kamaştırıyor. Kurulduğunda 600 dönüm açık araziye sahip olan ODÜ'nün bugün arazi miktarı yapılan kamulaştırmalarla bin 447 dönüme ulaştı.

Kısa zamanda büyük adımlar

ODÜ bünyesinde bugün Ziraat Fakültesi, Ünye İktisadi Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere 11 fakülte, Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü olmak üzere 3 Enstitü, Sağlık, Beden Eğitim ve Spor olmak üzere 2 Yüksek Okulu, Teknik Bilimler, Sosyal Bilimler, Mesudiye, Fatsa, Ünye, Ulubey, Akkuş, Aybastı, İkizce ve Gölköy olmak üzere 10 Meslek Yüksek Okulu bulunuyor.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesinin her geçen gün büyük bir aşama kaydettiğini belirterek, "ODÜ, yeni kurulan akademik ve idari birimleri, her geçen gün artan öğrenci sayısı ile devasa bir duruma geldi. Üniversitemiz bu gelişimi ile hem bilim dünyasına hem insanlığa hem de çevresine çok önemli katkılar sağlıyor ve sağlamaya da devam edecek" dedi.

Odü’nün 12 Yıl Önceki Hali

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.