Gebze Metrosu 2,5 Milyar Tl’lik Yatırımla Hayata Geçirilecek

Gebze Metrosu 2,5 Milyar Tl’lik Yatırımla Hayata Geçirilecek
Gebze bölgesine yapılacak olan yaklaşık 2 buçuk milyar TL tutarındaki metro projesini tanıtan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,...

Gebze bölgesine yapılacak olan yaklaşık 2 buçuk milyar TL tutarındaki metro projesini tanıtan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Cumhuriyetin 100. Yılında Gebze'de metroya bineceğiz" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze'de yapılacak metro projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Programa Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram da katıldı. Gebze Kent Meydanı'nda inşa edilecek metro istasyonunun bulunacağı bölgede basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, proje hakkında bilgiler verdi. Yaklaşık 2 buçuk milyar TL'ye mal olması beklenilen projenin detaylarını anlatan Karaosmanoğlu, "Kentler büyüdükçe görüyoruz ki nüfus yoğunluğu da artıyor. Bu da ulaşım sorunlarının artmasına sebep oluyor. Gebze nüfusu 15 yılda 2 kat arttı. Refah arttıkça her işyeri, her konut bir araç daha alıyor. Araç sayısı sürekli bir şekilde artıyor. Ama cadde büyüklükleri aynı. Biz ulaşım sorununun çözümü için yıllardır çalışıyoruz" dedi.

Toplam 32 kilometrelik hat

Kent içerisindeki sıkışıklığı gidermek için yer altının kullanılması gerektiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, "Artık yer altını kullanmamız lazım. Bu da metro demektir. Gebze metrosuna Darıca'dan başlıyoruz. Darıca sahilden başlayacak olan metroyla İstanbul'a entegre oluyoruz. Bir bağlantıyı da ileride Çayırova'da yapacağız. Gebze ile İstanbul'un çok yakın bir ilişkisi var. Bu hattın uzunluğu 15.6 kilometre. Gidiş - dönüş toplam 32 kilometrelik bir hat olacak. Hat üzerinde 12 istasyon olacak. Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanacak. Tahmini bütçe 2 Buçuk Milyar TL olarak hesaplanıyor. Büyük bir iş. Bunu da inşallah kendi bütçemizle yapacağız. Proje inşaatının toplam 4 yıl 4 ay sürmesi planlanıyor. 2023'ten önce, yani Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında Gebze'de metroya bineceğiz. 2018 başlarında ihaleyi yapıp, o yılın ortalarında da temel atmak istiyoruz" diye konuştu.

İSU tünelini incelediler

İncelemenin ardından Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler Darıca İSU Tüneli'nde incelemelerde bulundu. İncelemelerin tamamlanmasının ardından Başkan Karaosmanoğlu programına devam etmek üzere bölgeden ayrıldı.

Gebze Metrosu 2,5 Milyar Tl’lik Yatırımla Hayata Geçirilecek

Gebze Metrosu 2,5 Milyar Tl’lik Yatırımla Hayata Geçirilecek

Gebze Metrosu 2,5 Milyar Tl’lik Yatırımla Hayata Geçirilecek

Gebze Metrosu 2,5 Milyar Tl’lik Yatırımla Hayata Geçirilecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.