Oğuzhan Mutlu "Bana Terörist Diyenler Utansın"

Oğuzhan Mutlu "Bana Terörist Diyenler Utansın"
Trabzonspor - Fenerbahçe müsabakasının 89. dakikasında sahaya atlayarak hakem Volkan Bayarslan'a saldırıda bulunan Oğuzhan Mutlu açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının çizgi hakemi Volkan Bayarslan'a saldıran Oğuzhan Mutlu, 17 yaşında bir cahillik yaptığı için vatan haini ilan edildiğini söyleyerek, "Ben niye utanacağım, bana terörist diyenler utansın. Yanlış bir şey yapmadım. Emeğimizi çalanların peşine koştum" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe müsabakasının 89. dakikasında sahaya atlayarak hakem Volkan Bayarslan'a saldıran ve karşılaşmanın tatil edilmesine yol açan Oğuzhan Mutlu, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Trabzonspor ile ilgili çocukluk hayalleri çalındığı için sahaya atladığını belirten Oğuzhan Mutlu, "2010-2011'de benim sevincim çalındı. Umutlarım alındı. Kimse bir şey yapmadı. Trabzon'da yaşayan gençlerin hepsi kafaya koymuştu şampiyon olduk diye ama Fener şampiyondu. Bunu bir açıklasınlar, bu nasıl oluyor" diye konuştu.

"GALATASARAY MAÇINDAN SONRA KAFAYA KOYMUŞTUM"

Olayın provokasyon olduğu yönündeki iddialara ise Oğuzhan Mutlu, "Hata olur da hep bir takıma karşı mı olur. Niye hep bu hatalar Trabzonspor'a karşı yapılıyor? Bir kere de Fenerbahçe'ye olsun. Aziz Yıldırım biraz çıldırsın, olur mu çünkü arkalarında Aziz Yıldırım var. Buradaki Galatasaray maçında da aynıları oldu. O maçtan sonra kafaya koydum. Atlayacağım dedim ve atladım. Maçtan önce tel örgüler yıkılırsa kesin atlarım dedim. Kimse bilmiyordu atlayacağımı. Birileri bana emir verse emin olun ki ben atlamazdım. Ben Trabzonluyum. Hiç kimsenin emrinin altında değilim. Bir gruba da üye değilim. Tribünde bağırırım, ederim o kadar" ifadelerini kullandı.

"TRABZON VE TRABZONSPOR CAMİASINDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Trabzonspor'un ceza alacağını veya Trabzonspor taraftarlarının suçlanacağını o an düşünemediğini belirten Oğuzhan Mutlu, "O öfkeyle bunlara düşünemedim. Sonradan aklıma geldi. Trabzon ve Trabzonspor camiasından çok büyük özür diliyorum ama bence olması gereken buydu, birileri bir şey yapacaktı. Yoksa herkes üstümüze doğru gelecekti" şeklinde konuştu.

"VOLKAN BAYARSLAN'I HİÇ TANIMAM"

Volkan Bayaslan'ı hiç tanımadığını ifade eden Mutlu, "Beni alan polis abilerimiz, hakemin Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde okuduğunu söyledi. Bunun üzerine daha iyi yaptım dedim. Bizim aleyhimize niye karar veriyor. Trabzon'un ekmeğini yemiş bir insanın bizim aleyhimize olmasını istemem. Yaşananlardan sonra görüntüleri izledim. Trabzonlu'yu kızdırırlarsa olacağı buydu diye aklımdan geçti. Bu ben miyim diye de kendi kendime sordum. Benim hakem Volkan Bayarslan'a bir kastım yoktu. Üstündeki formaya kastım vardı. Kim olsaydı aynı şeyler olacaktı. Fenerbahçeli futbolculara karşı herhangi bir eylemim olmayacaktı. Onlarla bir işim yok. Ekmeklerinin peşlerinden koşuyorlar. Fenerbahçeli oyuncular şike yapmıyor. Onlarla bir derdimiz yok. Şikeyi yapanlar belli. Yukarıdaki insanlar" açıklamasını yaptı.

"BANA TERÖRİST DİYENLER UTANSIN; BEN NİYE UTANACAĞIM"

Kendisine yapılan terörist yakıştırmasıyla ilgili olarak ise Oğuzhan Mutlu, "2009-2010 sezonunda Fenerbahçe forması giyen insanlar polis arabalarını yaktı. Stadyumlarını yaktılar ve yıktılar. Doğu'da şehit ağabeylerimiz var. Onları vuran teröristler benden daha iyi yerdeler. 17 yaşında bir cahillik yaptım diye vatan haini ilan edildim. Bana terörist diyen utansın; ben niye utanacağım. Ben yanlış bir şey yapmadım. Emeğimi çalanların peşine koştum. Öfke patlaması yaşadım. Bana terörist diyenlerin yarısından çoğu Fenerbahçeli, Trabzon'da hiç polis arabası yakıldığını, güvenlik görevlilerinin dövüldüğünü duydunuz mu" dedi.

Oğuzhan Mutlu, uyuşturucu madde kullanmadığını da kaydederek, "Bana o kadar test yaptılar. İnanmayan emniyete gider sorar. Uyuşturucu veya alkol kullanmıyorum" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.