Albayrak : "Sarıkamış Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz"

Albayrak : "Sarıkamış Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz"
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Büyük bir trajediye dönüşen Sarıkamış Harekatı'nın 103. Yıl dönümünde şehitlerimizi şükran...

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Büyük bir trajediye dönüşen Sarıkamış Harekatı'nın 103. Yıl dönümünde şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Başkan Albayrak, yaptığı açıklamada, "Büyük şairlerimizden Mithat Cemal Kuntay, "On Beş Yılı Karşılarken" adlı ünlü şiirinin son mısralarında "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır" diyordu. Cepheden cepheye koşan kahraman askerlerimiz de bu duyguyla canlarını vatan uğrunda feda ettiler. Köklü tarihimizde büyük zaferler olduğu gibi acı olaylar da yaşandı. Emperyalist devletlerin "hasta adam" olarak nitelendirdikleri Osmanlı İmparatorluğu'nun, en zayıf dönemini yaşadığı 1. Dünya Savaşı'nda, büyük kayıplar yaşadığı yerlerden biri de Doğu Cephesi'dir. Kışın en çetin günlerinde, soğuktan korunmalarını sağlayacak elbiseleri, yeterli kumanyaları ve mühimmatları olmadan düşman üzerine yürüyen kahraman ordumuzdan 90 bin asker Allahuekber Dağları'nda şehit olmuştur. 5 bin askerimiz ise Rus Ordusu'na esir düşmüş ve bunların da büyük bölümü ağır esaret koşulları altında yaşamlarını kaybetmiştir. Sarıkamış'ta yaşanan büyük trajedi Türk milletinin kalbinde derin bir yara açmıştır. Tarih bilinciyle vatanına sahip çıkan milletimiz, yurdumuzun dört bir yanından Sarıkamış'a giderek düşmana karşı mücadele eden kahraman şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmaktadır. Bizler bugün bu güzel vatanda huzur ve mutluluk içerisinde yaşıyorsak, bunu kahraman şehitlerimize borçluyuz. Bu düşüncelerle bu güzel yurdu bize armağan eden Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanımızın her bir köşesinde canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.