Ömer Çelik: 'CHP hakemle kavga ediyor'

Ömer Çelik: 'CHP hakemle kavga ediyor'
AK Parti Sözcüsü Çelik, “CHP, sürece karar vermiş olan hakemle kavga ediyor. YSK’ya dönük saldırılara devam ediyorlar. CHP adayının ve yönetiminin İstanbul seçimlerine yönelik tavır değişikliğinin çok iyi izlenmesi ve değerlendirilmesi gerekir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantısının ardından açıklamada bulundu. Çelik, içeride ne yaşanırsa yaşansın, Türkiye'nin güçlü bir şekilde geleceğe yürümesinin herkesin sorumluluğu olduğunu kaydetti. Çelik, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup ederek şampiyon olan Galatasaray kulübünü de tebrik etti. 

"CHP, sürece karar vermiş olan hakemle kavga ediyor" 

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından devam eden tartışmalara değinen Çelik, şunları söyledi: 

“Şu andan itibaren seçime odaklanmak, vatandaşlara tezleri anlatmak her siyasi partinin yapması gerekendir. CHP, sürece karar vermiş olan hakemle kavga ediyor. YSK'ya dönük saldırılara devam ediyorlar. CHP adayının ve yönetiminin İstanbul seçimlerine yönelik tavır değişikliğinin çok iyi izlenmesi ve değerlendirilmesi gerekir. Seçimin yenilenmesine karşı çıkanlar son zamanlarda ‘bilgisayar başında hatalar yapılmış olabilir ama sorumlusu biz değiliz' gibi tutumlar sergilemeye başladılar. İçinize sinmemesi gereken bir sonucun eleştirisini yapmak yerine hatalar olabilir deyip seçim sonucunu biz kazandık diyerek sunmaya çalışmak anakronik bir yaklaşım olarak dikkat çekiyor. Kendisinin kazandığıyla ilgili bu kadar özgüvenli konuşanların hiçbir şekilde sandığa gitme konusunda herhangi bir şüphe içerisinde olmaması gerekir. Bu süreci çeşitli şekillerde hırpalamaya çalışmak, sıkıntıya sokmaya çalışmak milletin hakemliğiyle kavga etmektir. Sempatik mesajlar vermek hukuki sürecin alternatifi değildir. Sürekli sempatik mesajlar vererek hukuki sorunları örtbas edemezsiniz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.