Omü Mimarlık Fakültesinde Engelli Farkındalık Etkinliği

Omü Mimarlık Fakültesinde Engelli Farkındalık Etkinliği
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesinde Engelliler Haftası kapsamında; Engelli Farkındalık Atölyesi: "Kampüs Dış Mekân ve Binalarında...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesinde Engelliler Haftası kapsamında; Engelli Farkındalık Atölyesi: "Kampüs Dış Mekân ve Binalarında Erişilebilirlik" konulu etkinlik düzenlendi.

Mimarlık Fakültesinde düzenlenen etkinliğe; Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Çağlar Koşun, Dr. Öğretim Üyesi Serpil Kaptan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte; tekerlekli sandalyede fiziksel engelli ve görme engelli rolünü üstlenen 8 öğrenci kampüsü ve kampüs binalarının erişebilirliğini deneyimledi. Aynı zamanda etkinlikte, tasarım dersi kapsamında İç Mimarlık ve Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin "Erişilebilir Çevre Tasarımında Aydınlatma Bağlamı OMÜ Mimarlık Fakültesi ve Samsun'daki Kamu Binası" analizleri sergilendi.

"Engelsiz bir kent yaşamına ışık tutmayı amaçlıyoruz"

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay etkinliğin açılış konuşmasında, "Engelliler Haftası kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlediğimiz bugünkü etkinliğimizle, anlamakta zorlandığımız bir dünya olan engelli dünyasına girip deneyimler ediniyoruz. Bizim oluşturduğumuz engellerin onlara göre engelsiz mücadelesine ortak oluyoruz. Kampüsümüzü ve binalarını yeni bir gözle, engelli bir durumla deneyimleyerek, yaşananların "engelsiz" bir kent yaşamına ışık tutmasını diliyoruz. Mimarlık Fakültesi olarak diğer tüm fakültelerden daha farklı sorumluluğumuz var çünkü bizler planlayan ve tasarlayan bir fakülteyiz. Bizim verdiğimiz eğitimler, yaşam mekânlarını kurmak üzerine. Bu yüzden mesleğimiz çok önemli. Yaptığımız bu tür etkinliklerle birlikte çevremizde ve ülkemizde engelli bireylere daha çok önem verilmesini diliyoruz" dedi.

Engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çeken Prof. Dr. Derya Oktay "Engelsiz Bir Kent Yaşamına Doğru" adlı bildirgeyi okudu. Etkinlik öğrencilerin kampüs binasının engelliler için ne kadar erişilebilir olduğunu test etmesiyle sona erdi.

Omü Mimarlık Fakültesinde Engelli Farkındalık Etkinliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.