Op. Dr. Surel: 'Yüzde 100'e yakın bir oranda aşılama gerçekleşiyor'

Op. Dr. Surel: 'Yüzde 100'e yakın bir oranda aşılama gerçekleşiyor'
Covid-19 aşısı olmak için randevu alan vatandaşların neredeyse tamamının aşısını olduğunu ve randevuların boş kalmadığını belirten Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, “Hastanemizde hemen hemen boş yok diyebilirim. Açtığımız kadar randevu oluşuyor, onda da yüzde 100’e yakın bir oranda aşılama gerçekleşiyor. Randevusunu alan vatandaşlarımız geliyor” dedi.

Covid-19 ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığınca başlatılan aşılama kampanyasını iyi bir şekilde yürüttüklerini belirten Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, hastanede yapılan çalışmaları İHA muhabirine anlattı. Yüzölçümü itibarıyla Avrupa ve dünyanın en büyük hastanelerinden biri olan Ankara Şehir Hastanesi'nin aşı için ayrılan oda sayıları bakımından da önde gelen merkezlerden olduğunu anımsatan Başhekim Surel, “Biz özellikle aşı için bir bina ayırdık. Hastane ana kampüsümüzün dışında bir bina ayırdık. Çünkü hala hastaneye gelirken çekinen birçok vatandaşımız var. Doğru yapıyorlar yani tabi ki bu gayreti gösterecekler kendilerini ve sevdiklerini korumak için. Ama bu endişeleri gözeten hastalarımız için aşı binamızı özellikle kampüsümüzün dışındaki binalardan biri olarak seçtik. Günlük sadece o binamızda 8 binin üzerinde aşılamamız var. Toplamda kampüs genelinde günlük 15 bin civarında kapasite açıyoruz. Bugün Sağlık Bakanımızın talimatıyla bu kapasiteyi artırmak yönünde de çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İLGİLİ HABER
Prof. Dr. Kemalettin Aydın uyardı: Aşıya mutlaka gitmemiz lazımProf. Dr. Kemalettin Aydın uyardı: 'Aşıya mutlaka gitmemiz lazım'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.