Ordu’da Terörü Kınama Mesajları

Ordu’da Terörü Kınama Mesajları
Ordu'da siyasiler, siyasi parti kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları Ankara'da ve Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırılarını kınayarak sert tepki...
Ordu'da siyasiler, siyasi parti kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları Ankara'da ve Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırılarını kınayarak sert tepki gösterdi.

GÜNDOĞDU: "DİK DURACAĞIZ"

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ankara'da ve Diyarbakır'daki patlamalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizleri yıldırmaya çalışan hainlere karşı daima dik duracağız. Milletimizi ve devletimizi diz çöktürme amacında olan dış mihraklar ve maşalarının karşısındaki en büyük engel milletimizin birliğidir. Ankara'da düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyorum. Bombalarla milletimizi ve devletimizi sindirmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Teröre de, teröristlere de destekçilerine de lanet olsun. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim" dedi.

ÇANAK: "TÜRKİYE'Yİ TERÖRLE DİZE GETİREMEYECEKLER"

AK Parti Ordu Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Oktay Çanak, Ankara'daki terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı eylemi kınayarak, "Türkiye'yi terörle dize getiremeyecekler" ifadesini kullandı. Çanak yaptığı açıklamada, Ankara'da bombalı saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileğinde bulundu. Çanak, şu açıklamayı yaptı: "Türkiye'yi terörle dize getirmek isteyenler, bu ülkeye diz çöktürmek isteyenler, birliğini, bütünlüğünü, gücünü hedef alanlar, şunu iyi bilin ki Bu ülke asla diz çökmez. Türkiye can evine yöneltilen silahlar karşısında geri çekilecek veya teslim olacak bir ülke asla değildir. Her şehidimiz ve her gazimiz, bu toprakların ilelebet vatanımız olduğunun, bayrağımızın inmeyeceğinin, ezanlarımızın susmayacağının, ülkemizin bölünmeyeceğinin, devletimizin yıkılmayacağının birer ispatıdır. Türkiye bizim ortak sevdamız, ortak geçmişimiz, ortak geleceğimizdir."

19 EYLÜL GAZETECİLER DERNEĞİ: "ARTIK TERÖR BELASINDAN KURTULMALIYIZ"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, Ankara ve Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırılarını kınadı. Yaptığı yazılı açıklamada Ankara'da asker ve sivil 28, Diyarbakır'da da 6 askerimizin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarını sert bir dille kınayan Erdoğan Erişen, terörün dünyanın en büyük ve ortak sorunu haline geldiğini söyledi. Erişen, terör saldırılarında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Masum halka ve halkı korumakla görevli güvenlik güçlerine yapılan saldırıların en ağır insanlık suçlarından biri olduğuna da işaret eden Erişen, şunları söyledi: "Son günlerde tırmanışa geçen ve güvenlik güçlerimizden masum vatandaşlarımıza kadar uzanan terör saldırılarına bir yenisi daha eklenmiştir. Gece Ankara'daki 28 vatandaşımızın ölümü, 61 kişinin yaralanması ile sonuçlanan menfur saldırının acıları soğumadan bu kez Diyarbakır'dan gelen ve 6 askerimizin şehit düştü ikinci saldırı acılarımızı daha da artırmıştır. Türkiye artık bu terör belasından kurtulmalıdır. Bunun için öncelikle ülke olarak dayanışma içinde olmaya, güvenlik güçlerimize destek ve moral olmaya ihtiyaç vardır. Bu inançla bu acılarımızın son bulacağını düşünüyoruz."

ABDULLAH UÇAR: "TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUZ"

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar Ankara'da yapılan ve 28 kişinin hayatını kaybettiği, 64 kişinin de yaralandığı terör saldırısını kınadı. Başkan Abdullah Uçar, yaptığı açıklamada, "Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını affetmeyecektir. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Herkes bilmelidir ki, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

CHP: "TV DİZİLERİYLE UYUTULUYORUZ"

CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin de terör olaylarını kınayarak, hükümeti eleştirdi. Şahin açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Son dönemde yine Ankara'da ve İstanbul'da olan ve dün de yüreğimizi yakan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilemekten başka bir önlem alamadığını görüyoruz. Menfur olayın meydana geldiği saati müteakiben halkımızın haber alma özgürlüğü kısıtlanmış, penguenvari TV dizileri ile halkımız uyutulmaya devam edilmiştir. Ankara'da dün yaşanan saldırının acısını yaşarken, bugün Diyarbakır'dan gelen şehit haberleriyle acımız daha da katlandı. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimize baş sağlığı diliyor, terörü lanetliyoruz."

KESK:"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

KESK Ordu Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet İncedere yaptığı yazılı açıklamada, "Diyarbakır, Suruç, Sultanahmet, Reyhanlı, Ankara Garı son olarak Ankara İnönü Caddesi'nde yapılan bombalı saldırıları kınıyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizde yapılan bu tür saldırıları lanetliyor ve kınıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.