Ordu'da Yaşanan Heyelanda 3 Ev Yerle Bir Oldu

Ordu'da Yaşanan Heyelanda 3 Ev Yerle Bir Oldu
Ordu'nun Aybastı ilçesinde 3 ay önce yaşanan heyelandan dolayı 17 binanın boşaltıldığı Sağlık Mahallesi'nde, bu akşam saatlerinde yeni bir heyelan yaşandı.

Ordu'nun Aybastı ilçesinde 3 ay önce yaşanan heyelandan dolayı 17 binanın boşaltıldığı Sağlık Mahallesi'nde, bu akşam saatlerinde yeni bir heyelan yaşandı. Yaşanan yeni heyelan sonucu, 3 ev yerle bir oldu. Mahallede sağlam evlerde kalanlar, meydana gelen yeni heyelanla birlikte korku ve panik yaşayarak evlerini boşaltmaya başladı.

ARAZİLERDE YARIKLAR OLUŞTU

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde 3 ay önce heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle binaların duvarlarında çatlaklar, tarım arazilerinde de yarıklar oluştu. İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri mahallede teknik ekip inceleme yaptı.

MAHALLE SAKİNLERİ EVLERİNİ TERK ETTİ

AFAD ekiplerinin incelemesinde mahalle zemininde kayma tespit edildi. Bunun üzerine 26 evin bulunduğu mahallede 17 bina tahliye edildi. Yakınlarının yanına yerleşen mahalle sakinlerine ise kira yardımı yapıldı.

YENİ HEYELANDA BOŞALTILAN ÜÇ EV YIKILDI

Heyelandan boşaltılan evlerin yıkımı için karar alınırken, bu akşam saatlerinde mahallede yeniden heyelan meydana geldi. Heyelanda daha önce boşaltılan evlerdeki çatlaklar artarken, boşaltılan üç ev kendiliğinden yıkıldı. Mahallede sağlam evlerde kalanlar ise yaşadıkları korku ve panik nedeniyle evlerini boşaltmaya başladı. Eşyalarını tahliye eden vatandaşlar mahalleden ayrılıyor.

İşte, olay yerinden görüntüler:

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.