Fatih Terim'den Hodri Meydan

Fatih Terim'den Hodri Meydan
Galatasaray'da De Jong'un affedilmesiyle 15'e yükselen yabancı sayısı, kontenjan sorununu beraberinde getirdi.
Galatasaray'da De Jong'un affedilmesiyle 15'e yükselen yabancı sayısı, kontenjan sorununu beraberinde getirdi. Carrasso'nun göndenilmesine kesin gözüyle bakılırken, Fatih Terim Donk, De Jong ve Latovlevici hakkındaki kararını Antalya kampı sonrasında verecek.

Sezon başında lisansı çıkarılmayan Nigel de Jong'un da affedilmesi ile birlikte Galatasaray'da yabancı oyuncu sayısı 15'e çıktı. Kurallar gereği kadrosunda 14 yabancı bulundurma hakkına sahip olan sarı kırmızılılar kontenjan sorunu nedeniyle yedek kaleci Cedric Carrasso ile yollarını ayırmaya hazırlansa da bu hamle yetmeyecek zira yabancı bir sol bek almaya hazırlanan kulüpte yine yer açılması gerekecek. Halen yeri garanti olmayan De Jong, takıma girmek için Donk veya Latovlevici'nin yerini almaya çalışacak.

Böylesine bir sayısında sıkıntı yaşayan Galatasaray'da Fatih Terim henüz net bir karar vermiş değil. Takımındaki tüm futbolcuları kamp kadrosuna dahil ederek Antalya'ya götüreceğini ileten tecrübeli teknik adam, yabancılara "Bu formayı hak eden giyer ve takımda kalır" mesajı verecek. Sol bek transferinin ardından Terim, Ryan Donk, Nigel De Jong ve Iasmin Latovlevici arasında tercihini yapacak. Bu üç isimden kampta daha çok çalışan ve kendisini gösteren iki isim takımla yoluna devam edecek.



Igor Tudor döneminde kadro dışı kalan ve U21 ile idmanlara çıkan, Terim'in gelişiyle ikinci bir şans yakalayan Nigel De Jong'un yine kadroya dahil olamama ihtimali bulunurken tecrübeli oyuncunun durumu Antalya'da göstereceği performansı netleştirecek.

Terim'in gelişiyle hırslandığı görülen Donk ile sol bekte fazla alternatifi olmalan Latovlevici de Antalya'da kıran kırana bir forma savaşı verecek. Yönetime, son yabancı kontenjanı için kampta karar vereceğini ileten Terim'in gözü bu üç oyuncuda olacak.

İLGİLİ VİDEO


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.