Ortaokulu Öğrencilerine Anlamlı Gezi

Ortaokulu Öğrencilerine Anlamlı Gezi
Eskişehir Doktor Halil Akkurt Ortaokulu öğrencilerine; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası kutlama programı kapsamında, Kanlıpınar...

Eskişehir Doktor Halil Akkurt Ortaokulu öğrencilerine; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası kutlama programı kapsamında, Kanlıpınar Şehitliği ve Kurtuluş Müzesi'ne anlamlı gezi düzenlendi.

Öğrenciler; Kanlıpınar Şehitliğine gezi sırasında duygu dolu anlar yaşadılar ve şehitler için Fatihalar dualar okudular ve mezar taşlarını kendi elleriyle temizlediler. Öğrenciler; şehitlere karşı sonsuz saygı ve minnetle oradan ayrıldılar. Daha sonra öğrenciler; şehir merkezinde bulunan Kurtuluş Müzesini ilgi duyarak ziyaret ettiler ve gezdiler.

Kurtuluş Müzesi'nde öğrenciler; çağdaş teknolojiyle bilgi ve belgeyi harmanlayan bir tasarıma dikkat çektiler. Müzenin üst katında; karikatürlerle, "Millî Mücadele" döneminin anlatılması, öğrencilerin dikkatini çektiği gözlemlendi ve anlatılanların kalıcı olmasını sağlandı. Öğrenciler; Gazetelerle, "Millî Mücadele" odasında, "Kurtuluş Savaşı" yıllarına ait gazeteleri görme imkânına sahip oldular. Ayrıca Strateji Odası'nda bulunan balmumu heykellerine hayran kaldılar. Müze'nin Gösterim Odası'nda; Kurtuluş Savaşı'nın öğrencilerin seviyesine uygun olarak anlatılması, öğrencilerin kalıcı öğrenmelerine imkân sağlandı.

Ortaokulu Öğrencilerine Anlamlı Gezi

Ortaokulu Öğrencilerine Anlamlı Gezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.