Mirasımız Derneği Kudüs’te 72 Ev Ve 46 Camiyi Restore Etti

Mirasımız Derneği Kudüs’te 72 Ev Ve 46 Camiyi Restore Etti
Mescid-i Aksa çevresindeki Müslümanlara yönelik çalışmalarını sürdüren Mirasımız Derneği, bugüne kadar Kudüs'te Müslümanların yaşadığı 72...

Mescid-i Aksa çevresindeki Müslümanlara yönelik çalışmalarını sürdüren Mirasımız Derneği, bugüne kadar Kudüs'te Müslümanların yaşadığı 72 ev ve 46 caminin restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Mirasımız Derneği, Kudüs'te hayat şartlarını zorlaştırarak Filistin halkını buradan göçe zorlayan işgalci İsrail'e karşı mücadelesine devam ederken bir yandan da burada yaşayan Müslüman halka desteklerini sürdürüyor. Kudüs ve civarında bulunan Osmanlı'nın tarihi eserlerini yaşatmak amacıyla 11 sene önce kurulan ve Kudüs'ün Müslüman kimliğini ayakta tutabilmek için çalışmalarını sürdüren Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği), bugüne kadar Filistin'de Müslüman ailelerin yaşamış olduğu 72 ev ile 46 caminin restorasyon çalışmalarını gerçekleştirerek önemli bir çalışmaya imza attı.

Kudüs'ün Müslüman kimliğini ayakta tutabilmek için faaliyetlerine hız kazandırdıklarını ifade eden Mirasımız Derneği Basın Danışmanı Halis Mutlu, "Müslümanlar imkanları olmadığı için yaşadıkları evi bir şekilde boşaltmak durumunda kalıyorlar. Ya da İsrail sen burada kirasız, bedelsiz oturuyorsun diyerek Müslümanları kendi yasalarına göre zorluyor. Oturduğun evde usulsüz oturuyorsun çıkacaksın diyor ve çoğunluk eve el koyuyor. Biz şuanda Silsile Mahallesi'nde yani İsrail'in özellikle göz koyduğu yerde çalışma yapıyoruz. Burada İsrail'in el koymaya, dönüştürmeye çalıştığı evleri restore ederek ayakta tutmaya çalışıyoruz, İslami kimliklerini korumaya çalışıyoruz" dedi.

İsrail'in denetimi ve kontrolü altındaki yerlerde restorasyon faaliyeti yürütmenin bir takım zorluklarının da olduğunu belirten Mutlu, "Mescid-i Aksa'nın etrafında, onu koruyabilmek için her türlü fedakarlık yapan Müslüman ailelerimizin evlerine, gücümüzün yettiğince çalışmalarda bulunuyoruz. Yaptığımız çalışmalar zamanında yetişmesin diye Yahudiler tarafından baskınlar yapılarak cezalar kesilebiliyor. Kudüs'ün Müslüman kimliğini ayakta tutabilmek için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çünkü bu evler giderse Burak Duvarı'nın akıbetini yaşayacak. Yani el koyacaklar. Bu evler yok olursa tıpkı Meğaribe Mahallesi'nin akıbetini yaşayacak. Bunlar yaşanmasın diye bizde bu evleri restore ederek Müslümanların yaşamalarına, hayatlarını sürdürmelerine yardımcı oluyoruz. İsrail bu evlere el koyduktan sonra ya bir Yahudi aileye veriyor, ya da evin formatına göre bar yaptığı evler bile olabiliyor" diye konuştu.

Öte yandan, dernek restorasyon çalışmalarını Silsile Mahallesi'nde bulunan Hacı Faize Tütüncü'nün evinde devam ettiriyor.

Mirasımız Derneği Kudüs’te 72 Ev Ve 46 Camiyi Restore Etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.