Osmanlı Hanedanı reisi Dündar Osmanoğlu, Şam'da vefat etti

Osmanlı Hanedanı reisi Dündar Osmanoğlu, Şam'da vefat etti
Osmanlı Hanedan Ailesi'nin reisi Şehzade Dündar Osmanoğlu, Şam’da 90 yaşında vefat etti. Osmanoğlu durumunun kötüleşmesi üzerine 2 hafta önce Şam’da hastaneye kaldırılmıştı.

Tarihçi-yazar Dr. İbrahim Pazan'ın Şehzade'nin İstanbul'da yaşayan akrabalarından aldığı bilgiye göre, bir süredir mide problemleri yaşayan ve serumla beslenen 90 yaşındaki Dündar Osmanoğlu, kan değerlerinin normalin dışına çıkması ve baygınlık geçirmesi üzerine 6 Ocak 2021 günü, 3 sene önce vefat eden eşinin akrabaları tarafından Şam'da özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Durumunda iyileşme gözlenmesi üzerine geçtiğimiz günlerde hastaneden çıkarılan Osmanoğlu, 18 Ocak Pazartesi akşamı tekrar fenalaşarak vefat etti.
Hayattaki en yaşlı şehzade sıfatıyla Osmanlı Hanedan reisi olan ve doğduğu yer olan Şam'da yaşayan Şehzade Dündar Efendi'nin eşi Yüsra Hanımefendi de 2017 Temmuz'unda Şam'da vefat etmişti. Çocuğu bulunmayan Dündar Osmanoğlu'na Şam'daki akrabaları bakıyordu. Eşinin vefatından sonra 2017 Ağustos'unda İstanbul'a gelen Dündar Osmanoğlu 3 ay kadar kardeşinin evinde kalmış ancak onlara daha fazla yük olmamak için tekrar Şam'a geri dönmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.