Gaziantep’te Ulaşım Filosunu Genişliyor

Gaziantep’te Ulaşım Filosunu Genişliyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 30 adet Poyraz isimli küçük otobüsü ulaşım filosuna kattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 30 adet Poyraz isimli küçük otobüsü ulaşım filosuna kattı. Büyükşehir, genişleyen ulaşım ağına, aldığı yeni otobüslerle destek verdi.

Ulaşım filosuna dahil edilen 30 adet küçük otobüs hizmete alınması dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Deposu'nda, kurdele kesim töreni düzenlendi.

"Ulaşım, en büyük yatırım hamlemizdir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde araç filosunda çeşitliliğe önem verdiklerini belirterek, "'Poyraz" isimli otobüslerinin en büyük özelliği küçük olmasıdır. Aldığımız bu otobüsler, ulaşım açısından çok daha hızlı, yolları daha iyi kullanma ve yolcu kapasitesini artırma adına önemlidir. Ulaşım, en büyük yatırım hamlemizdir. Ulaşım filosunu artırarak ulaşım kapasitesini yukarılara çekeceğiz. 2 milyonluk şehrin, 500 bin Suriyeli sığınmacısı var. Toplamda 2,5 milyonluk şehirde yaşam kalitesini devam ettirmek, vatandaş memnuniyetini artırmak için ulaşımla ilgili birçok yatırım yapıyoruz. Bir taraftan kısa vadeli yatırımlar, bir taraftan şehrin 2040 yılı yatırımları, bir taraftan GAZİRAY, bir taraftan metro anlayacağınız işim çok. Bunların yanı sıra araç filomuzun hem sayısal hem de çeşitliliğini çok önemsiyoruz. Bu otobüsler ihtiyacımızı gideriyor. Otobüslerin küçük olması verimlilik kapasiteyle doğru kullanma şehrimizdeki dar yollarda daha hızlı hareket edebilmek, daha verimli ulaşım ağı oluşturmak için filomuzdaki bu çeşitlilik, ulaşım ağımızı kuvvetlendiriyor. Ulaşımla alakalı yatırımları hızlı bir biçimde yapacağız" dedi.

Başkan Şahin, yılsonunda 62 adet otobüsün daha yüzde 50 hibeyle alınacağını söyleyerek, çalışmaların ihale aşamasına geldiğini bildirdi.

"Yolcular konforlu bir şekilde taşınacak"

Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Direktörü Murat Tokatlı ise, "Gaziantep Ulaşım AŞ (GAZİULAŞ)'a 30 adet Otokar firmasına ait "Poyraz" isimli küçük otobüsü teslim ediyoruz. Bu otobüsler 27 yolcu taşıma kapasitelidir. Servis, uzun ve yolcu taşıması için tasarlanmış bu otobüslerin bu yıl itibariyle lansmanı yapıldı. Düşük işletme maliyetleri ve giderleriyle alana kazandırma amaçlı yapılmış bu otobüsler, yolcuların konforlu ve düzgün şekilde taşıyacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ve Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Direktörü Murat Tokatlı tarafından otobüslerin hizmete alınması dolayısıyla kurdele kesildi.

Gaziantep’te Ulaşım Filosunu Genişliyor

Gaziantep’te Ulaşım Filosunu Genişliyor

Gaziantep’te Ulaşım Filosunu Genişliyor

Gaziantep’te Ulaşım Filosunu Genişliyor

Gaziantep’te Ulaşım Filosunu Genişliyor

Gaziantep’te Ulaşım Filosunu Genişliyor

Gaziantep’te Ulaşım Filosunu Genişliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.