Östersunds Cephesinden Arsenal, Galatasaray, İstanbul Sözleri

Östersunds Cephesinden Arsenal, Galatasaray, İstanbul Sözleri
Avrupa Ligi'nde bu sezon adeta bir peri masalı yaşayan Östersunds, Arsenal eşleşmesine rağmen tur için pes etmiş değil. Sezon başında Galatasaray'ı eleyerek bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Östersunds'un Avrupa Ligi'nde Arsenal ile eşleşmesini, İsveç temsilcisinin 2.
Avrupa Ligi'nde bu sezon adeta bir peri masalı yaşayan Östersunds, Arsenal eşleşmesine rağmen tur için pes etmiş değil.

Sezon başında Galatasaray'ı eleyerek bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Östersunds'un Avrupa Ligi'nde Arsenal ile eşleşmesini, İsveç temsilcisinin 2. adamı olan Billy Reid değerlendirdi.

Graham Potter'ın yardımcılığını yapan İskoç antrenör Billy Reid, Arsenal karşısında pes etmeyeceklerini söylerken, Türk Telekom Stadyumu'nda Galatasaray ile oynadıkları maçı hatırlattı.

İç saha faktörüne dikkat çeken Billy Reid, ''Bu sezon Avrupa Ligi'nde evimizde 6 maça çıktık. 5'ini kazandık birinde de beraberlik aldık. 4 maçı gol yemeden kapatmayı başardık. Arsenal ile ilk maç evimizde. Dolayısıyla amacımız Emirates'e şansımızın sürdüğü bir sonuçla gitmek olacak'' ifadelerini kullandı.

''İNSANLAR BİZE GÜLÜYORDU! MUCİZELERE İNANMALISINIZ...''

Östersunds'u baştan yaratan Daniel Kindberg'in kendilerine ilk teklif yaptığı dönemde söylediklerini açıklayan Reid, ''Başkanla ilk görüşmemizde bir Avrupa takımı yaratmak istediğini söylemişti. Ben de 'İsveç 2. ligindeyiz, maçlarımızı 1500 kişi izliyor. Doğru yer değil' diye düşünmüştüm. Hedefimizi söylediğimizde insanlar gülüyordu. Ama başkanın hırsı meyve vermeye başladı. Mucizelere inanmalı insan'' dedi.

''GALATASARAY MAÇINDA BURADA FAZLA SEVİNMEYELİM' DEDİM AMA...''

Galatasaray'ı eledikleri maçlar hakkında da konuşan Billy Reid, ''Galatasaray seri başı bir takımdı. Ancak ikinci maçın sonuna doğru yanımdakilere 'Bakın, burada fazla sevinmemeliyiz' dedim. Galatasaray taraftarı çok kızgındı. Kulübeye bir şeyler atıyorlardı. Ama maç bitti ve Galatasaray taraftarları bizi alkışlamaya başladı. Bu belki de Avrupa'daki ilk fark edilişimizdi. Galatasaray'ı devirmek çok şaşırtıcı bir başlangıçtı'' ifadelerini kullandı.



Arsenal ile eşleşmelerini ve planlarını da anlatan 52 yaşındaki İskoç isim, ''Daha önce Arsene Wenger ile tanışmadım. Bu hepimizi için yeni bir deneyim olacak. Arsenal karşısında üst tura çıkmak için uğraşacağız. İsveç'te bir hazırlık dönemi geçireceğiz (İsveç'te ligler sona erdi). Daha sonra asıl kamp için Tenerife'ye gideceğiz. Burada birkaç Rus takımı ile hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz. Arsenal maçlarına kadar en iyi şekilde hazırlanacağız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.