Çekmeköy İş Dünyasından Abd Başkanı Donald Trump’a Tepki

Çekmeköy İş Dünyasından Abd Başkanı Donald Trump’a Tepki
ÇEKBİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına tepki gösterdi.

ÇEKBİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına tepki gösterdi. Yalçınkaya, "Trump'ın kararı yok hükmündedir" dedi.

Çekmeköy Anadolu Birleştirici İş Dünyası Derneği (ÇEKBİAD) ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'i İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından Müslüman âleminin çığ gibi büyüyen tepkisine sessiz kalmadı. Kongre sonrasında yönetim kurulu ile bir araya gelen Çekmeköy'de kısa süre önce kurularak aktif çalışmalarına hız veren ÇEKBİAD, Kudüs gündemi ile bir araya gelerek "ABD Başkanı Donald Trump'ın almış olduğu karar yok hükmündedir" diyerek tepki gösterdi.

"Sen, ben, yok Kudüs var" diyen ÇEKBİAD Dernek Başkanı Yücel Yalçınkaya, "ABD Başkanı Donald Trump'ın kararı yok hükmündedir. Son zamanlarda tarih bilgisinden yoksun sadece kendi çıkarları doğrultusunda bir açıklama yaparak Müslümanlara karşı ırkçı bir yaklaşımda olan Trump, tarihi iyi bilmesi gerek. Kudüs Filistin'dir, mukaddestir ve Müslümanlarındır. Ne biz nede İslam alemi, bu kararı asla kabul etmiyoruz. Almış olduğu karar yok hükmündedir" dedi.

"Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir"

ABD Başkanı Donald Trump'ın şımarık bir çocuk edasıyla hareket ettiğini belirten Yalçınkaya, "Ortadoğu'da yeni çatışma alanları oluşturmak ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu kararı şiddetle kınıyoruz. Kendi vatandaşlarının bile bu karar tepkisini çekmiştir. Karar, bölgedeki barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Mescid-i Aksa ve Kudüs 1.5 milyar İslam nüfusunun kırmızı çizgisidir" ifadelerini kullandı.

"Kudüs işgal altındadır"

Söz konusu Kudüs olduğunda, Müslüman âleminin kararının belli olduğunu vurgulayan ÇEKBİAD Başkanı, "Trump'ın bölgede zaten son derece kırılgan olan barış ve istikrarı daha da zora sokan bu açıklama tek taraflı ve sorumsuzca bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Kudüs işgal altındadır. ABD başkanı Trump'ın kararını tanımıyoruz. Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu ÇEKBİAD olarak buradan hatırlatıyoruz. Kudüs Filistin'indir, mukaddestir ve Müslümanlarındır. Çekmeköy iş dünyası olarak böyle bir kararı tanımıyoruz. Ne biz ne de İslam alemi bu kararı asla kabul etmeyeceğiz. Üç semavi dinin de kutsal mekânlarının yer aldığı peygamberler şehri Kudüs'e, İsrail ve ABD'nin hükmetme çabasını herkes görmektedir. Biz böyle bir zulme karşı olduğumuzu hatırlatarak Kudüs Müslümanların başkentidir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.