Kent Konservatuarı Çocuk Korosu’ndan Dönem Sonu Konseri

Kent Konservatuarı Çocuk Korosu’ndan Dönem Sonu Konseri
Sosyal ve kültürel etkinliklerine 2018 yılında da aralıksız devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kent Konservatuarı çocuk biriminde eğitim gören...

Sosyal ve kültürel etkinliklerine 2018 yılında da aralıksız devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kent Konservatuarı çocuk biriminde eğitim gören öğrencilerden oluşan koro ile ücretsiz konser verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki sanatsal faaliyetleri artırmak amacıyla Kent Konservatuarı'nda yetişkin ile çocuklara yönelik başlattığı eğitimler devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Kent Konservatuarı'nda eğitim gören 60 çocuk öğrenciye sahne deneyimi kazandırmak amacıyla konser programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konserden önce Kent Konservatuarı öğrencilerinin çizdiği resimler sergilendi. Sergiyi gezen vatandaşlar çocukların çizimlerini ilgiyle izledi. Ardından konser salonuna geçen vatandaşlar, öğrencilerin Türkçe ve Kürtçe söyledikleri şarkılarla eğlendiler. Konserin ardından Kent Konservatuarı'nda Diyarbakır'a özgü halk oyunlarını öğrenen öğrenciler, öğrendikleri oyunları sahnede sergiledi. Oyunlara yoğun ilgi gösteren izleyiciler, alkışlarla öğrencilere eşlik ettiler. Kent Konservatuarı öğrencilerinin sergilediği resim, konser ve halk oyunları katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Konservatuarı yetişkin ve çocuklara yönelik faaliyetlerine devam edecek.

Kent Konservatuarı Çocuk Korosu’ndan Dönem Sonu Konseri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.