Otoyollarda hız sınırı yükseliyor

Otoyollarda hız sınırı yükseliyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik cezalarının ve tedbirlerin arttırılmasına yönelik eleştirilere yanıt vererek, "Bu işi çözmek için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa biz buna hazırız" dedi. Bakan Soylu, otoyolda hız sınırının 5 kilometre daha artırılabileceğinin de sinyallerini verdi.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayı'nda "Dünya Trafik Mağdurları Anma Günü" etkinliği düzenledi. Etkinliğe İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, sanatçı Orhan Gencebay, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, trafik mağdurları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Programda konuşan Bakan Soylu, İzmir'de organ bağışı beklerken hayatını kaybeden Gizem Kılıç'ı hatırlatarak, “Gizem Kılıç yaşayamadı. Organ Nakli bekliyordu. İnce bağırsak nakline ihtiyacı vardı. Ama ince bağırsak çok bağışlanan bir organ değildir. Haliyle bağışlamak kimsenin aklına gelmez. Uygun organ bulunamadığı için Gizem Kılıç kızımız 20 yaşında, hepimizin olmak istediği bir yaşta aramızdan ayrıldı. Gizem kızımız 13 yaşında bir trafik kazası geçirdiği ve o kazada ince bağırsağı zarar gördüğü için yaşam mücadelesi veriyordu. Mesele asında bir trafik kazasıydı. Vefatı belki de trafik kazası istatistiklerine girecek girmeyecek. Belki o kazayı o zaman ana haberlerde duymuş olabiliriz. Belki yaralı kurtulduğunu duyunca şükür olsun demişizdir. Belki haber bile olmamıştır. Ama meğer kaza sonlanmamış ve devam etmiş. Aslında hiçbir kaza enkazı kaldırılsa dahi hayatını kaybedenler defnedilse, yararılar hastaneye kaldırılsa dahi hiç bitmez. Dramları ile travmaları ile bizi kemirmeye devam eder” ifadelerin kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.