Oxford Üniversitesinin Covid-19 aşısı yüzde 70 koruma sağladı

Oxford Üniversitesinin Covid-19 aşısı yüzde 70 koruma sağladı
İngiltere’de Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca şirketinin birlikte geliştirdiği yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısının yüzde 70 koruma sağladığı belirtildi.

Oxford Üniversitesinin AstraZeneca şirketiyle birlikte geliştirdiği Covid-19 aşısının virüse karşı yüzde 70 oranında koruma sağladığı bildirildi. Diğer şirketler tarafından geliştirilen aşılara kıyasla daha düşük oranda koruma sağlayan aşının, salgında mücadelede önemli bir rol oynaması bekleniyor. Oxford aşısının diğer aşı adaylarına göre daha ucuz olması ve daha kolay muhafaza edilmesi nedeniyle dünyanın farklı noktalarına ulaştırılabileceği belirtiliyor. Aşı, iki doz şeklinde İngiltere ve Brezilya'da toplam 20 binden fazla gönüllü üzerinde denendi.

İngiltere hükümeti, Oxford Üniversitesinin aşısı için 100 milyon dozluk ön siparişi vermişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada, "Oxford aşısının etkili olduğunun kanıtlanması inanılmaz derecede heyecan verici bir haber. Önümüzde başka güvenlik kontrolleri var. Ancak bunlar harika sonuçlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.