Pakistan Başbakanı Khan’ın Riyad’daki Konferansa Katılma Kararı Değişmedi

Pakistan Başbakanı Khan’ın Riyad’daki Konferansa Katılma Kararı Değişmedi
Pakistan Başbakanı İmran Khan, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek "Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Konferansı"na katılacağını açıkladı.

Pakistan Başbakanı İmran Khan, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek "Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Konferansı"na katılacağını açıkladı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Başbakan İmran Khan'ın ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Avrupa'dan üst düzey bakanların gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasının ardından konferansa katılmama kararına rağmen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ev sahipliğinde Riyad'da gerçekleştirilecek "Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Konferansı"na katılacağını açıkladı. Kaşıkçı'nın akıbetinin belirsizliğini koruması nedeniyle Riyad'da FII Konferansı'na katılmaktan vazgeçen son isim ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin olmuştu. Mnuchin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Az önce ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldim ve Suudi Arabistan'ın Geleceğe Yatırım Girişimi zirvesine katılmamaya karar verdim" ifadelerini kullanmıştı.

ABD'nin en büyük finansal kuruluşlarının CEO'ları katılmıyor

Başkent Riyad'da 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan konferansa katılmaktan vazgeçtiklerini bu hafta içinde açıklayan diğer isimler arasında ABD'nin en büyük finansal kuruluşlarından Chase'in CEO'su Jamie Dimon, Blackrock'un CEO'su Larry Fink, Blackstone'un CEO'su Stephen Schwarzman, Google Cloud'ın CEO'su Diane Greene ve Londra Borsası CEO'su David Schwimmer de bulunuyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Grubu Başkanı Jim Yong Kim, Uber'in CEO'su Dara Khosrowshahi, Ford'un Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, AOL'nin kurucusu Steve Case, Viacom'un CEO'su Bob Bakish ve Google'ın eski yöneticilerinden Kai-Fu Lee konferansa katılmayacağını geçen hafta açıklamıştı.

Uluslararası basın kuruluşları da desteğini çekti

İş dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra uluslararası basın kuruluşları da Suudi Arabistan'ın en büyük finansal etkinliği özelliğini taşıyan konferanstan desteğini çekti. New York Times, CNN, CNBC, Financial Times, Huffington Post ve Bloomberg, konferanstan sponsorluğunu çeken ya da katılmayacağını açıklayan kurumlar arasında bulunuyor. Öte yandan The Economist dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Zanny Minton Beddoes ve Los Angeles Times gazetesinin sahibi Patrick Soon-Shiong da konferansa katılmaktan vazgeçen basın temsilcileri olarak öne çıkıyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ülkesinin 2030 vizyonunu tanıtmak amacıyla geçen yıl başlattığı FII Konferansı'nın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğuna girdikten sonra kaybolmasına bağlı olarak alınan çekilme kararlarına rağmen yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

Pakistan Başbakanı Khan’ın Riyad’daki Konferansa Katılma Kararı Değişmedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.