Paladyumun Ons Fiyatı 16 Yılın Ardından İlk Kez Altını Geride Bıraktı

Paladyumun Ons Fiyatı 16 Yılın Ardından İlk Kez Altını Geride Bıraktı
Emtia piyasasında işlem gören 18 ürünün fiyat hareketlerinden derlenen bilgilere göre, doların değer kazanması ve ticaret savaşı endişeleriyle emtia piyasasında birçok ürün, geçen yıl değer kaybetti.

Emtia piyasasında işlem gören 18 ürünün fiyat hareketlerinden derlenen bilgilere göre, doların değer kazanması ve ticaret savaşı endişeleriyle emtia piyasasında birçok ürün, geçen yıl değer kaybetti. Emtia grubu araçlarından 14 ürünün yatırımcısına kaybettirdiği 2018'de, sadece 4 ürün yatırımcısının yüzünü güldürdü. Kakao, mısır, paladyum ve buğday geçen yıl yatırımcısına kazandırırken, şeker, kahve, platin, altın, pamuk, soya fasulyesi, çinko, bakır, gümüş, alüminyum, kurşun, nikel, brent petrol ve doğal gaz ise yatırımcısını üzdü.

Emtia piyasasında geçen yıl yatırımcısına en fazla kazandıran ürün yüzde 27,6 ile kakao oldu. Geçen yıl Batı Afrika'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışların düşük kalması kakao fiyatlarında artışa neden oldu. Düşük yağışlar nedeniyle kakao kalitesi de beklentilerin altında gerçekleşti.

Kakao

PALADYUMUN ONS FİYATI, 16 YIL ARADAN SONRA ALTININ ONS FİYATINI AŞTI

Emtia piyasasında yatırımcısına kazandıran ürünler arasında kakaoyu,yüzde 19,3 ile paladyum, yüzde 17,8 ile buğday ve yüzde 6,9 ile mısır takip etti. Paladyumun ons fiyatı, 2002'den bu yana ilk defa geçen yıl altının ons fiyatının üzerine çıktı. Paladyumun ons fiyatı, 5 Aralık 2018'i 1.238,64 dolarla kapatmıştı.

BAKIR, 2015'TEN BU YANA İLK KEZ YILLIK BAZDA KAYIP YAŞADI

Emtia piyasasında geçen yıl yatırımcısına en fazla kaybettiren ürün yüzde 23,6 ile çinko oldu. Çinkoyu, yüzde 20,6 ile şeker, yüzde 19,2 ile kahve, yüzde 18,6 ile brent petrol, yüzde 18,2 ile kurşun, yüzde 16,5 ile alüminyum, yüzde 16,4 ile bakır, yüzde 14,3 ile nikel, yüzde 14,1 ile platin, yüzde 8,7 ile gümüş, yüzde 7,5 ile pamuk, yüzde 5,9 ile soya fasulyesi, yüzde 3,4 ile doğal gaz ve yüzde 1,5 ile altın izledi.

Bakır, 2015'ten bu yana ilk kez yıllık bazda kayıp yaşadı. Analistler, düşen stokların bakır fiyatlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.