Pandemi döneminde Şehir Hastaneleri ilaç gibi geldi

Pandemi döneminde Şehir Hastaneleri ilaç gibi geldi
Konya’da Ağustos ayı başında hizmet vermeye başlayan Şehir Hastanesi, pandemi sürecinin yoğun olarak yaşandığı son iki ayda adeta ilaç gibi geldi.

Kentteki eski hastanelerin hepsinde pandemi hastalarının tedavileri yoğun olarak sürdürülürken, pandemi dışı hastaların tedavileri de Şehir Hastanesinde aksatılmadan devam etti. Hastanenin açılışı da 2 Ekim Cuma günü Konya'yı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.
Konya Şehir Hastanesi 5 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla 838 yataklı ilk etabıyla hasta kabulüne başladı. Hastanede hizmet vermeye başladığı günden bugüne 100 binin üzerinde poliklinik yapılırken, 6 bin civarında ameliyat gerçekleştirildi Konya'da son 2 ayda korona virüs (Covid-19) salgını ise yoğun olarak yaşandı. Bu dönemde hizmet vermeye başlayan Konya Şehir Hastanesi ise adeta ilaç gibi geldi. Pandemi hastalarının tedavileri şehirdeki eski hastanelerde devam ederken, Şehir Hastanesi temiz hastane olarak ayrıldı ve sadece pandemi dışı hastalara hizmet verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.