Üyep Yaz Enstitüsü Türkiye’ye Açılıyor

Üyep Yaz Enstitüsü Türkiye’ye Açılıyor
Üstün Yetenekliler Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜYEP) Yaz Enstitüsü bu yıl kapılarını ilk kez Türkiye genelinde öğrencilere açıyor.

Üstün Yetenekliler Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜYEP) Yaz Enstitüsü bu yıl kapılarını ilk kez Türkiye genelinde öğrencilere açıyor.

5,6,7,8 ve 9'uncu sınıf öğrencilerinin başvurabildiği programın ders içeriklerine ÜYEP'in internet sitesinden ulaşmak mümkün. Botanikten animasyona, astronomiden jonglörlüğe, mitolojiden Korece dil eğitimine kadar birçok farklı ders öğrencilere sunuluyor.

"Öğrenciler akademik ve sosyal becerilerini geliştirecek"

ÜYEP Eğitim Programları Koordinatörü Arş. Gör. Nazlı Özdemir, daha önce Yaz Enstitüsü fırsatından sadece mevcut ÜYEP öğrencilerinin faydalanabildiğini ancak bu yıl ilk defa Türkiye genelinden öğrencilerin programa başvuru yapabileceğini söyledi. Programın nihai amacının yeni bilim insanlarının henüz küçük yaşlarda kendilerini keşfetmelerini sağlamak olduğunu belirten Özdemir, "ÜYEP Yaz Enstitüsü, uygulamaların Anadolu Üniversitesi'nin donanımlı laboratuvarları ve akıllı sınıflarında yapılması, ayrıca ders yürütücülerinin Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerinin alanlarında uzman öğretmenlerden oluşması bakımından öğrencilere farklı bir eğitim deneyimi yaşatacaktır. Bu sayede öğrenciler akademik ve sosyal becerilerini geliştirecek, öğretici ve eğlenceli bir ortamda yeni arkadaşlıklar kuracaktır" şeklinde konuştu.

"Yaz Enstitüsü dersleri 18 Haziran'da başlayacak ve 29 Haziran'da tamamlanacak"

Yaz Enstitüsünün 2 hafta sürecek yoğun bir ders programı olduğuna dikkat çeken Özdemir, "Yaz Enstitüsü dersleri 18 Haziran'da başlayacak ve 29 Haziran'da tamamlanacak. Hafta sonlarında ders olmayacak. ÜYEP'e üstün yetenek tanısı almış her öğrenci başvurabilir. Ayrıca Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinde kaydı bulunan öğrenciler doğrudan başvurabilir. İlk kez katılım sağlamak isteyenlere ise Türkiye'nin ilk yerli zeka ölçeği olan ASİS ile üstün yetenek tanısı testine girmelerini öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerin dersleri değerlendirmesini bekleyeceğiz"

Yaz Enstitüsünde öğrenciler için herhangi bir değerlendirmede bulunmayacaklarını aktaran Özdemir, "Yoğun bir temposu olan 2 haftayı birlikte geçireceğiz. ÜYEP olarak biz, öğrencilerin dersleri değerlendirmesini bekleyeceğiz. Eğitim tamamlandığında her öğrencimiz katılım sertifikası alacak. Burada asıl önemli olan sonuç ise sağlanacak bilgi ve deneyim paylaşımı olacak diyebilirim" diye belirtti.

"Başvuru kabulü alan öğrencilerimiz daha sonra ön kayıt işlemi gerçekleştirecekler"

Programa ön kayıt olmak isteyenler için son tarihin 1 Haziran hatırlatmasını yapan Özdemir, başvurunun henüz ilk gününde olmasına rağmen hem Eskişehir'den hem de şehir dışından kayıt işlemi için kendilerine yoğun bir talep olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti;

"Başvurular iki aşamadan oluşuyor. İlk aşama programa ön kayıt. ÜYEP'in internet sitesindeki kayıt sistemi üzerinden öğrenciler 28 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında almak istedikleri dersleri seçerek ön kayıtlarını tamamlamış olacaklar. İkinci aşama ise asıl kayıt. Bu süreçte öğrenciler ders ücretlerinin ödeme dekontlarıyla birlikte gerekli evrakları sekreterliğimize ulaştırarak kayıt süreçlerini tamamlayacaklar"

Üyep Yaz Enstitüsü Türkiye’ye Açılıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.