Paris Haute Couture Moda Haftası’nda Kreasyonlar Baş Döndürdü

Paris Haute Couture Moda Haftası’nda Kreasyonlar Baş Döndürdü
Paris Haut Couture Moda Haftası'nda dünyanın tanınmış tasarımcılarının 2019 ilkbahar-yaz kreasyonları baş döndürdü.

Paris Haut Couture Moda Haftası'nda dünyanın tanınmış tasarımcılarının 2019 ilkbahar-yaz kreasyonları baş döndürdü.

Dünyanın moda başkenti Paris'te Fransız modacıların yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden modacılar, düzenledikleri defilelerle birbirinden ilginç tasarımlarını beğeniye sundu. Viktor&Rolf, RVDK Ronald Van Der Kemp ve Valentino Moda Evleri ile Çinli tasarımcı Guo Pei, Lübnanlı tasarımcılar Zuhair Murad ve Elie Saab, Fransız tasarımcı Jean-Paul Gaultier dün gerçekleştirdikleri defilelerde özel tasarımlarını sundu. Viktor&Rolf Moda Evi'nin renkli tül koleksiyonundaki renkli özel tasarımlarda Instagram başlıkları ve hediyelik eşya tişörtlerinden ilham alınan sloganlar kullanıldı. Hollandalı tasarımcı Ronald Van der Kemp, Haute Couture ile kullanılmış kumaşları yeniden kullanmanın arasında benzerlikler gördüğü kreasyonuyla podyumda yer aldı. Naomi Campbell'in 14 yıl sonra podyumlara geri döndüğü Valentino Moda Evi'nin koleksiyonu ise kusursuz işçiliği ve göz alıcı modelleriyle cesur kıyafetleri gözler önüne serdi.

Kolleksiyonunu "Doğu Sarayı" olarak adlandıran Çinli tasarımcı Guo Pei, "Doğu Sarayı yalnızca bir bina değil aynı zamanda kadınları da ifade ediyor. Çünkü Çin kültüründe saraylardaki kadınlar hakkında farklı şeyler söyleniyor. Bu aynı zamanda kadınların bu saraylarda giydiği kıyafetleri ifade eder. Koleksiyonumda tüm bu kıyafetleri göreceksiniz. Doğu Sarayı'nın Doğu kültürünü anlamalarını istemiyorum. Bütün bunları kendi hayal güçleriyle okumalarını istiyorum" dedi.

Guo Pei'nin tiyatral elbiseleri ise çıkıntılı omuzları ve nakış işlemeleriyle defileyi adeta bir görsel şölene dönüştürdü.

Lübnanlı tasarımcı Zuhair Murad'ın 80'lerden esinlenerek harmanladığı dramatik koleksiyonuna deniz kızlarının ve deniz canlılarının sualtı yaşamı yansıdı. Tüller ve mercan işlemeli elbiseler göz doldurdu.

Lübnanlı Elie Saab ise, "Koleksiyonumda kadınların parlaklığını ve çekiciliğini ifade etmek istedim. Kadınlığa son derece saygı duyuyorum" dedi. Saab'ın koleksiyonunda yer alan genişletilmiş deniz yaşamı temasıyla koyu mavi ipek kreplerle asimetrik olarak bol dökümlü gece elbiseleri etrafında dolanıp kıvrılan saf pileli tül, organze ve dalgalanan yanardöner taftaların bulunduğu elbiseler yer aldı.

Denizci çizgilerini markasının imzasına dönüştüren tasarımcı Jean Paul Gaultier, ilkbahar koleksiyonu için deniz temasını seçti. Elbiseler deniz kabuklarının iç yapısını hatırlatan şekillere sahipken, ceketler Gaultier'in "köpekbalığı yüzgeçleri" adını verdiği farklı omuzlara sahip.

Paris Haute Couture Moda Haftası’nda Kreasyonlar Baş Döndürdü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.