Park Etme Fark Et

Park Etme Fark Et
DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri Park Etme Fark Et adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Düzce kent merkezinde engellilere...

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri Park Etme Fark Et adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Düzce kent merkezinde engellilere engel olan araçların üzerine broşür bıraktılar.

Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve Türkiye Beyaz Ay Derneği desteği ile Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla "Park Etme Fark Et" adlı bir sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Öğrenciler Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte kent merkezinde yanlış park eden araçlara broşür bırakarak duyarlılığa davet ettiler.

Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Kübra Turan amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizerek "Bu etkinliği insanları bilinçlendirmek adına yapıyoruz. Düzce Belediyesi, Türkiye Beyazay Derneği ve Düzce Üniversitesi'nin desteği ile sosyal sorumluluk ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapmış olduğumuz bir etkinlik. Kaldırımlara, yaya yollarına, engelli rampalarına park eden insanları bilinçlendirmek istedik. İnsanların haklarını ihlal eden kişileri uyarmayı amaçladık" dedi.

Özellikle engellilerin yanlış parklar neticesinde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Turan "Özellikle engelliler çok ciddi sorun yaşıyor. Bu konu üzerine detaylı bir araştırma yaptıktan sonra bu etkinliği gerçekleştirmeye karar verdik. Görme engelli bir bireşy kendi alanına park edilen bir aracı görmeye biliyor. Yada görme engelliler için düzenlenen alanlara direk dikilebiliyor. Engelli rampalarının önüne park edilen araçlar sorun çıkartıyor. Özellikle bebek arabası kullanan bayanlar bu konuda sıkıntı yaşıyorlar. Aslında engel zihinlerde" ifadelerinde bulundu.

Park Etme Fark Et

Park Etme Fark Et

Park Etme Fark Et

Park Etme Fark Et

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.