Hükümetten Tutuklu Yunan Askerleriyle İlgili Açıklama: Takas Söz Konusu Değil

Hükümetten Tutuklu Yunan Askerleriyle İlgili Açıklama: Takas Söz Konusu Değil
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, tutuklu 2 Yunan askeri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, tutuklu 2 Yunan askeri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Türkiye'de tutuklu bulunan Yunanistanlı askerlerle Yunanistan'da bulunan FETÖ'cü teröristlerle takası söz konusu değildir. Bunu biz defalarca söyledik. İster iade etsinler FETÖ'cü darbeci teröristleri ister iade etmesinler o konu ayrıdır bu konu ayrıdır." diye konuştu.

"ASKERLER TAKAS KONUSU DEĞİLDİR"

"Türkiye'de tutuklu bulunan Yunanistanlı askerlerle Yunanistan'da bulunan FETÖ'cü teröristlerle takası söz konusu değildir." diyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, değerlendirmelerine şöyle sürdürdü:

"Bunu biz defalarca söyledik. İster iade etsinler FETÖ'cü darbeci teröristleri ister iade etmesinler, o konu ayrıdır bu konu ayrıdır. Türkiye bağımsız bir devlettir, yargımız bağımsızdır ve hukuk kuralları içerisinde bu askerleri yargılaması devam edecektir. Mahkeme karar verdiğinde de bu kararın gereği hükümetimiz tarafından elbette yerine getirilir ama Yunanistan da şunu derlerse 'Türk hükümeti, Türkiye FETÖ'cü teröristleri iade etmek kaydıyla bu askerleri koz olarak kullanıyor' derlerse yalan söylüyorlar derim. Buradan çok net bir şekilde, Türkiye böyle bir söz hiçbir zaman söylememiştir, söylemesi de söz konusu değildir. Böyle bir değerlendirme bir kanaatimiz kesinlikle yoktur. Bu ikisi ayrı şeydir. Yunanistan'dan tutuklu askerlerle FETÖ'cülerin takası söz konusu değildir. Hiçbir zaman da gündemimizde olmamıştır."

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ÇIKTI: BU GİDİŞLE ÇOK FECİ KAZA OLACAK

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak "Maalesef her zaman olduğu gibi yalan söylemekte son vites yola devam ediyor. Bu gidişle çok feci bir kaza olacak. Bu kadar yalanı bu yollar da duble yollar da kaldırmaz, otoban da kaldırmaz, Türk milleti hiç kaldırmaz." dedi.

"ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ MİLLETİMİZİN HAYRINA"

Bozdağ, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi hakkında, "Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi milletimizin hayrınadır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.