Baski’den Marmara’ya Son Teknoloji Tesis

Baski’den Marmara’ya Son Teknoloji Tesis
Balıkesir'in ada ilçesi olan Marmara'nın atıksu arıtma ve kanalizasyon sorunu Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye inşa ettiği 18 milyon liralık tesis ve...

Balıkesir'in ada ilçesi olan Marmara'nın atıksu arıtma ve kanalizasyon sorunu Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye inşa ettiği 18 milyon liralık tesis ve 27 bin metrelik kanalizasyon hattı ile çözüme kavuşacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü'nün atıksu arıtma tesisleri ve kanalizasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. BASKİ'nin Balıkesir'in ada ilçesi olan Marmara'ya inşa ettiği 18 milyon lira bedelli 10 bin kişilik Atıksu Arıtma Tesisi ve 30 bin metrelik kanalizasyon hattı çalışmaları hızla ilerliyor. İlçeye yapılan kanalizasyon hatları ile toplanan atık sular proje kapsamında inşa edilen tesiste arıtılarak uygun bir şekilde denize deşarj edilecek. Son teknolojiye uygun olarak inşa edilen tesis karbon ve kısmi azot-fosfor arıtımını da sağlayacak şekilde yapılıyor. 2018 yılı içinde tamamlanması planlanan çalışmalar ile Marmara Denizi'nin temiz kalması da sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.