Phillip Cocu: "bu Işte Hepimiz Sorumluyuz"

Phillip Cocu: "bu Işte Hepimiz Sorumluyuz"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Sivasspor ile 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından açıklamalarda bulundu. İyi bir oyun oynadıklarını söyleyen Cocu, "Yine hayal kırıklığı ile ayrıldığımız bir akşam, iyi bir maç çıkardık.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Sivasspor ile 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından açıklamalarda bulundu.

İyi bir oyun oynadıklarını söyleyen Cocu, "Yine hayal kırıklığı ile ayrıldığımız bir akşam, iyi bir maç çıkardık. Maçın ilk yarısında üretkenlik açısından sorun yaşadık ama defansif anlamda iyi iş çıakrdık. Robinho gibi yetenekli bir oyuncuları olmasından dolayı, onunla ilgili sorumlar yaşadık ama takım halinde iyi iş çıkardık. Şu anda takımımız gol üretmekte çok zorlanıyor, temel sorunumuz da bu. Saha içindeki davranışlar değil sorun, doğru davranışları gösteriyoruz. Birlikte olma açısından doğru yolda ilerliyoruz. Bir gol atsak, takımın öz güveni artacak, belki de daha iyi bir oyun ortaya koyacağız. Şu anda mücadele ettiğimiz temel konu bu" diye konuştu.

"DOĞRU YOLDA, İYİ ADIMLAR ATIYORUZ"

Hollandalı teknik adam, sorunun birçok nedeni olduğunu kaydederken; "Farklı tipte oyuncularımız var, rakip oyuncularla kıyaslamamalıyız. Birçok sebep var bu skorları almamıza yol açan. Tek sebep olsa değiştirmek kolay olurdu. Gerçekten karmaşık bir durumdayız, bazı noktalarda iyi noktaya geliyoruz. Pozisyon üretme konusunda daha iyiydik. Durumumuzdan memnun olamayız, 9 puandan memnun olamayız. Zor durumdayız ama daha iyisini yapmalıyız. Transferin son günlerinde birkaç oyuncumuz ayrıldı, zorluklar yaşadık. 2 hafta önce organizasyon anlamında kulüpte değişiklikler yaşadık. Normalde tepeye oynamaya alışık oyunculardan kurulu bir takımız. 1 tane de değil, 2-3 tane iyi skor alalım ki bu durumdan çıkalım. Doğru yönde ilerleme açısından iyi adımlar atıyoruz. Daha az top kaybı yaptık bu akşam. Bunlar küçük adımlar, skorları da değiştirebilsek daha iyi hale geleceğiz" dedi.

"BU İŞTE HERKES SORUMLU"

Takımın içinde bulunduğu durumdan herkesin sorumlu olduğunu belirten Hollandalı hoca, "Bu işte herkes sorumlu. Herkesin payı var. Fenerbahçe'den bahsediyorsak, biz diyoruz hep. Ben sorumluyum, oyuncuların sorumlulukları var, yönetimin sorumlulukları var. Sezon başında bazı planlar yaparsınız ama sezon içindeki duruma göre değişiklik yaparsınız. Şu anda ne ben, ne de oyuncularım şampiyonluk konuşabilecek durumda değil. Ne ben, ne de oyuncularım bu duruma alışık." ifadelerini kullandı.

"ALPER'İN BİR PENALTISI VERİLMEDİ"

Alper'in bir pozisyonda penaltısının verilmediğini söyleyen 47 yaşındaki teknik adam, "Alper'in 83. dakikada verilmeyen bir penaltısı var, o verilse değişebilir karşılaşma, bambaşka bir yere doğru gidebilir mesajını yolladı.

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Ali Koç'un kendisine bir şey söylemediğini ifade eden Phillip Cocu, "Ali Koç'tan bir mesaj gelmedi bana ama bazen insanların yüzünden ne düşündüklerini anlayabilirsiniz. Alışılmışın dışında bir gelişme olmadı. Ben işimi yapmaya odaklanmış durumdayım. Daha iyi olmalı ve galibiyetler almalıyız ki bu durumu değiştirelim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.