PKK'dan kaçarak teslim olan genç kız evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti

PKK'dan kaçarak teslim olan genç kız evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti
Hakkari’in Şemdinli ilçesinde 5 yıl önce kandırılarak dağa kaçırılan ve 9 ay önce ailesinin çabaları sonucunda PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan F.A., HDP Diyarbakır il binası önünde 157 gündür evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret ederek, eylemlerinden asla vazgeçmemelerini ve örgütün can çekiştiğini söyledi.

Hakkari'in Şemdinli ilçesinde 5 yıl önce kandırılarak dağa kaçırılan ve 9 ay önce ailesinin çabaları sonucunda PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan F.A., beraberindeki Hakkari Şehit Aileleri Dernek Başkanı İbrahim Adıyaman ile birlikte HDP Diyarbakır il binası önünde 157 gündür evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti. Ziyarette, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiası ile evlat nöbetinde olan annelerin ellerini tek tek öperek ailelerin direnişlerine destek verdi.

“Ben bunu açıkça söyleyebilirim ki şuanda herkes geri gelmek istiyor”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan F.A., oturma eylemi sonrası örgütte çözülmeler yaşandığı belirterek, “Bizim orada gördüğüm acılar çok büyük bir acıdır. Şuan ki dönem çok uzun bir dönem değil ve rahat bir dönem değil dağdakiler için. Çünkü kırsaldaki olan savaşa karşı hiç kimse dayanamıyor. Ben bunu açıkça söyleyebilir ki şuanda herkes geri gelmek istiyor ve örgüt can çekişiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.